Musea in Roermond

U bevindt zich hier: Home » Bezoeker » Cultuur en Historie » Musea in Roermond

Musea in Roermond

Hieronder vindt u een overzicht van musea in Roermond.

ECI cultuurfabriek

In september 2012 opent de ECI Cultuurfabriek haar deuren: www.ecicultuurfabriek.nl

Cuypershuis

Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921) en legt linken tussen architectuur en hedendaagse interieurvormgeving.

Het Cuypershuis is een uniek complex in Nederland, want eigen woningen van architecten komen in die periode niet voor. Ook maakt het gebouw deel uit van de collectie, want het is een visitekaartje van Cuypers' visie op wonen en werken. Waar anders in Nederland kun je in een museum het werk van een architect bewonderen, die het ook heeft gebouwd en bewoond?

Cuypershuis: www.cuypershuisroermond.nl 

Historiehuis

In het Historiehuis maakt u kennis met de geschiedenis van Roermond. Vanaf het ontstaan tot en met deze eeuw heeft de stad een bewogen verleden. Handel, machtswisselingen, kloosters, kunstwerkplaatsen en de oudste bewoner van de stad, Christoffel, zijn thema’s die op een prikkelende manier worden getoond.

U ontdekt het leven in de middeleeuwse stad die door handel uitgroeide naar een stad waarin talrijke ‘ateliers’ floreerden. En natuurlijk de groei van Roermond tot wat het nu is, een monumentale stad waar het prettig verblijven is. Wij nodigen u van harte uit een gratis bezoek te brengen!

Historiehuis Roermond: www.historiehuis.nl 

Museum Asselt

Asselt is door zijn ligging aan de Maas, zijn beroemd romaans kerkje en het daartegenover gelegen folkloristisch en Oudheidkundig Museum Asselt, een van de meest pittoreske dorpjes van Limburg.

Folkloristisch en Oudheidkundig Museum Asselt: www.museumasselt.nl