Gemeente Roermond plaatst nieuwe ondergrondse containers

U bevindt zich hier: Ambtelijke organisatie » Afval » Nieuws en wijzigingen » Gemeente Roermond plaatst nieuwe ondergrondse containers

Gemeente Roermond plaatst nieuwe ondergrondse containers

30 apr

In de loop van dit jaar plaatst de gemeente Roermond nieuwe ondergrondse containers. In mei worden de oudste containers voor glas, textiel, blik en drankenkartons vervangen door nieuwe. Op woensdag 22 mei worden de eerste containers vervangen bij het winkelcentrum Donderberg, in de Nassaustraat, Burgemeester Joostenlaan, Keulsebaan en bij het winkelcentrum in Herten.

De andere containers volgen later. De gemeente vernieuwt oude containers en zorgt voor uitbreiding. Hiermee wordt het voor inwoners nog gemakkelijker om het afval goed te scheiden en duurzaam af te voeren.

Het goed scheiden van afval heeft veel voordelen. Het levert grondstoffen op voor hergebruik en er hoeft minder restafval naar de verbrandingsoven. Inwoners kunnen afval dat niet in de containers thuishoort brengen naar het Milieupark aan de Mijnheerkensweg 31 (tegenover de papierfabriek in Roermond). Meer informatie is te vinden op: www.roermond.nl/afval.

Een voorbeeld van een ondergrondse container