Natuurgebieden in de gemeente Roermond

U bevindt zich hier: Bestuur en organisatie » Ambtelijke organisatie » Natuur, Groen en Water » Natuurgebieden in de gemeente Roermond

Natuurgebieden in de gemeente Roermond

De gemeente Roermond heeft vele mooie natuurgebieden die een bezoek meer dan waard zijn. In de pocket met de titel 'De Natuur in!' worden twintig natuurgebieden beschreven.

afbeelding van kaft De Natuur inRoermond heeft vele mooie en aantrekkelijke stukjes natuur. Of het nu gaat om parken, groenstroken of natuurgebiedjes met de daarbij behorende verschillende soorten planten en dieren. De gemeente Roermond heeft een pocket uitgebracht met de titel ‘De natuur in!’. Het is een heel handig boekje met een uitklapkaartje, zodat direct duidelijk is waar u wat kunt vinden. Er worden in totaal twintig gebieden beschreven. Naast een algemene beschrijving van het gebied wordt er telkens ingegaan op de bijzondere natuurwaarden en culturele waarden die het gebied karakteriseren. Ook wordt melding gemaakt van de recreatiemogelijkheden. De beschrijvingen zijn voorzien van prachtige foto’s, zodat u vooraf al een indruk krijgt van het betreffende gebied. Inwoners, bezoekers en toeristen kunnen de natuur in Roermond en alles wat daar groeit en bloeit nu nog beter gaan ontdekken. Het boekje ‘De Natuur in!’ is een uitgave van de gemeente Roermond en voor € 4,95 te koop bij het VVV-kantoor in Roermond-Centrum en Roermond-Swalmen.

De volgende natuurgebieden, parken, langoederen en Maasplassen komen aan de orde:

Natuurgebieden:

Parken:

Landgoederen:

Maasplassen: