Blankwater

Blankwater

Het Blankwater is een natuurontwikkelingsproject dat is uitgevoerd in het kader van het landelijk natuurbeleid en is gelegen van aan de zuid-oostzijde van de kern Boukoul.

Afbeelding van BlankwaterVan oorsprong is het een moerassig gebied met vennen en schraalgrasland, waarna het lange tijd in gebruik is geweest als landbouwgebied. In 1997 zijn, naast de bestaande kleinere plassen, twee grote plassen aangelegd en werd voedselrijke grond afgeschraapt om de oorspronkelijke flora de kans te geven zich opnieuw te ontwikkelen.

Het gebied is een geweldige biotoop voor diverse amfibieƫn waaronder de zeldzame rugstreeppad en vinpootsalamander. De das komt in dit gebied ook voor. Langs de oevers van de plassen kunt u diverse soorten watervogels zien. Omdat het gebied ook zeer rijk is aan libellen heeft de boomvalk hier haar jachtgebied. Op mooie zomeravonden kunt u de valk boven het wateroppervlak zien jagen op libellen.

In de zomer kunt u in Blankwater rustig gaan zitten om het waterleven te bekijken. In de winter kan op de plassen geschaatst worden. Blankwater is dus in elk seizoen de moeite waard.