Nationaal Herdenkingspark Roermond en Natuurpark Hattem

U bevindt zich hier: Ambtelijke organisatie » Natuur, Groen en Water » Natuurgebieden in de gemeente Roermond » Nationaal Herdenkingspark Roermond en Natuurpark Hattem

Nationaal Herdenkingspark Roermond en Natuurpark Hattem

Nationaal Herdenkingspark Roermond en Natuurpark Hattem ligt aan de zuidzijde van Roermond dat is tevens onderdeel van het Roerdal. Het natuurgebied bestaat uit twee delen; het Nationaal Herdenkingspark Roermond en het Natuurpark Hattem.

Dit stadspark en natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond dat is tevens onderdeel van het Roerdal. Het natuurgebied bestaat uit twee delen; het Nationaal Herdenkingspark Roermond en het Natuurpark Hattem.

Het Nationaal Herdenkingspark Roermond is volgens de Engelse landschapsstijl ingericht. In dit mooie park staan eeuwenoude bomen. Daarnaast bevinden zich twee monumenten in het park; het Nationaal Indië-monument en het VN-monument.

Afbeelding Natuurpark HattemHet Natuurpark Hattem ligt direct aan de zuidkant van het stadspark. Er zijn maatregelen getroffen voor het behoud van het karakteristieke landschap van het Roerdal. Een voorbeeld daarvan is de aanplant van nieuwe zwarte populieren (in 2006) op plaatsen waar een gedeelte van de oude populierenopstand was afgestorven. Het Natuurpark Hattem is voedselrijk waardoor het een aantrekkelijk leefgebied is voor veel dieren. Ook de aanwezige hoogteverschillen, met daardoor grote verschillen in vochtigheid, zorgen voor veel afwisseling in flora en fauna. In het centrum groeit een vochtig, vrij voedselrijk bos wat omringd wordt door verschillende graslanden met vrij veel reliëf, waaronder een steilrand. Deze steilrand is goed waarneembaar. Op deze verhoging is een wandelpad aangelegd.