Dementievriendelijk Roermond wint ‘Vorsorgepreis’ in Oostenrijk

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Dementievriendelijk Roermond wint ‘Vorsorgepreis’ in Oostenrijk

Dementievriendelijk Roermond wint ‘Vorsorgepreis’ in Oostenrijk

15 jan

Dementievriendelijk Roermond heeft de Vorsorgepreis 2018 gewonnen. Dementievriendelijk Roermond is een initiatief van de Gemeente Roermond en wordt in de uitvoering ondersteund door Alzheimer Centrum Limburg, Hulp bij dementie en Alzheimer Nederland.

Van theorie naar praktijk

De reden voor het winnen van de prijs zit volgens de jury in de brede aanpak van Dementievriendelijk Roermond en de vertaling van de theorie vanuit Alzheimer Centrum Limburg naar de praktijk in de Roermonds samenleving. Een andere reden is dat er met heel veel verschillende partijen wordt samengewerkt om het doel te realiseren. De prijs werd zondag 14 januari uitgereikt in Grafenegg (Oostenrijk). Het betreft een bedrag van 5000 euro.

EU prijs is mooie erkenning

Wethouder Marianne Smitsmans is ontzettend trots. “Het is geweldig dat wij deze EU prijs winnen. Het is een mooie erkenning voor alle organisaties, vrijwilligers en mantelzorgers die samen Dementievriendelijk Roermond vormgeven. Deze prijs is een extra stimulans om verder te gaan op de ingeslagen weg. Wie had dit drie jaar geleden gedacht toen ik bij het evenement Zumba Gold inging op de uitnodiging van Lizzy Boots  om eens samen te praten over hoe we een dementievriendelijke samenleving kunnen maken. Onlangs heeft zij met de cursus ‘Partner in Balans’  de Medische Inspiratorprijs 2017 gewonnen. Verder werken we ook nauw samen met de twee andere genomineerden voor de Vorsorgepreis, namelijk het project Mijn Breincoach en het project EU Prevent. Dit zijn ook mooie en goede projecten die hadden mogen winnen omdat zij ook bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving. Maar we zijn natuurlijk wel heel erg blij dat wij gewonnen hebben.”

De Vorsorgepreis 2018 is in ontvangst genomen door Lei Janssens (projectleider) en Betty Wilms (beleidsmedewerker) namens Dementievriendelijk Roermond.
De Vorsorgepreis 2018 is in ontvangst genomen door Lei Janssens (projectleider) en Betty Wilms (beleidsmedewerker) namens Dementievriendelijk Roermond.

Stimuleert gezondsheidspreventie

De Vorsorgepreis ofwel de preventieprijs is een EU prijs die door NiederOsterreich uitgeschreven is. Deze is ingesteld door de minister van Binnenlandse Zaken van Oostenrijk. Deze prijs stimuleert bewustwording op het gebied van gezondheidspreventie en landelijke en Europese uitwisseling van ideeën. Meer informatie: https://www.noetutgut.at/aktuelles/vorsorgepreis-2018/

Meedoen aan Dementievriendelijk Roermond

Om Roermond dementievriendelijk te maken is alle hulp welkom. Mensen die – op welke manier dan ook – willen meewerken aan de totstandkoming van een dementievriendelijk Roermond zijn van harte welkom! U kunt zich aanmelden via info@dementievriendelijkroermond.nl. Mevrouw Lei Janssens, projectleider ‘Dementievriendelijk Roermond’ neemt dan contact met u op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Of kijk op www.dementievriendelijkroermond.nl voor meer informatie. Op deze website vindt u meer informatie over hoe we samen Roermond leefbaar kunnen maken voor mensen met dementie en hun naasten.