Dodenherdenking in Roermond

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Dodenherdenking in Roermond

Dodenherdenking in Roermond

01 mei

In Roermond, Herten, Maasniel en Swalmen vinden op vrijdag 4 mei herdenkingen plaats. Lees verder voor de locaties en aanvangstijden.

Roermond

Onder auspiciën van de ‘Stichting jaarlijkse herdenking gevallenen 1940-1945 Roermond’ vindt op vrijdag 4 mei bij het Limburgs verzetsmonument op het Zwartbroekplein de Dodenherdenking plaats. Aanvang: 19.30 uur.

Voor meer informatie zie de nieuwe website van de Stichting Jaarlijkse Herdenking Gevallenen 1940 – 1945, www.gevallenenroermond.nl.

Voorafgaand aan deze plechtigheid, om 18.30 uur, verzorgt het Roermonds orkest ‘De Symphonie’ een herdenkingsconcert in de Minderbroederskerk.

Herten

In Herten vindt op vrijdag 4 mei onder auspiciën van de wijkraad Herten voor de inwoners van Herten de Dodenherdenking plaats bij het monument aan de Putkamp.
Aanvang: 19.45 uur.

Maasniel

In Maasniel organiseert de Stichting ‘Neel Laef’ op vrijdag  4 mei voor de bevolking van Maasniel de Dodenherdenking. Deze wordt gehouden bij het monument aan het Betjesplein.
Aanvang: 19.45 uur.

Swalmen

In Swalmen organiseert het Oranje-comité Swalmen de jaarlijkse Dodenherdenking op vrijdag
4 mei. Er wordt gestart met een herdenkingsdienst in de St. Lambertuskerk met aansluitend een stille tocht naar het oorlogsmonument op de begraafplaats aan de Bosstraat met dodenappél en kranslegging.
Aanvang herdenkingsdienst in de St. Lambertuskerk: 19.00 uur.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de Dodenherdenkingen in Roermond, Herten en Maasniel worden tussen ongeveer 19.30 en 20.45 uur enkele wegen in de nabijheid van de monumenten afgesloten voor verkeer. Gelieve de aanwijzingen en de borden te volgen.