Eerste Roermondse sportvereniging volledig rookvrij

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Eerste Roermondse sportvereniging volledig rookvrij

Eerste Roermondse sportvereniging volledig rookvrij

20 sep

Swift Atletiek in Roermond is sinds het nieuwe sportseizoen volledig rookvrij. Daarmee is Swift de eerste sportvereniging in Roermond die het predicaat “rookvrij” heeft verdiend. Tijdens de clubkampioenschappen op 22 september a.s. geven zij hier op een feestelijke manier aandacht aan.

Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op een sportvereniging. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Swift Atletiek wil een goed voorbeeld geven en heeft daarom de stap gezet naar een rookvrije sportomgeving. Zo worden kinderen beschermd tegen de verleiding van roken en tegen het schadelijke meeroken.

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Swift Atletiek streeft ernaar om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en wil voorkomen dat kinderen in de verleiding komen om te gaan roken. “Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen veel komen, zoals de sportvereniging, rookvrij maken”, aldus Monique Kerpen (Swift Atletiek). 

Iedereen blijft welkom bij Swift Atletiek maar aan rokers wordt gevraagd om voortaan niet meer op en om het terrein, dus ook niet in de kantine, kleedkamers of bij de poort, te roken.
“Een prachtig voorbeeld van hoe een vereniging z’n eigen verantwoordelijk hierin neemt”, vindt wethouder Marianne Smitsmans. “We hopen dat veel andere verenigingen snel gaan volgen.”

Rookvrije generatie

Een rookvrij sportterrein draagt zo bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Gemeente Roermond ondersteunt dit initiatief. Hiervoor heeft de gemeente Roermond een partnerovereenkomst met de Alliantie Nederland Rookvrij! Kijk voor meer informatie op www.rookvrijegeneratie.nl of www.alliantienederlandrookvrij.nl.