Fietsroute N280- Leeuwen in gebruik

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Fietsroute N280- Leeuwen in gebruik

Fietsroute N280- Leeuwen in gebruik

10 jul

Onder het viaduct van de Venloseweg werd afgelopen tijd gewerkt aan een nieuw fietspad. Dit fietspad maakt onderdeel uit van de fietsroute N280 – Leeuwen en verbindt de binnenstad op een veilige manier met de wijk Leeuwen en het bedrijventerrein Willem Alexander. Het fietspad is klaar en sinds vrijdag 13 juli kunnen fietsers het gebruiken.

De  fietsroute is de vervanger van het fietspad langs de Mijnheerkensweg met de onveilige oversteek over de N280 bij de Cattentoren / Designer Outlet Center. De fietsroute is bedoeld om het bedrijventerrein Willem Alexander en Leeuwen goed bereikbaar te houden vanuit het centrum.

Openstelling

Vrijdag 13 juli is het fietspad opengesteld en kunnen fietsers het gebruiken. In de week van 16 juli wordt het hekwerk tussen het fietspad en het spoor ter hoogte van de gemeentewerf in opdracht van ProRail vernieuwd. Hierbij blijft het fietspad open.

De fietsroute is aangelegd in opdracht van provincie Limburg en de Gemeente Roermond vanuit het project herinrichting N280 wegvak Roermond. De werkzaamheden zijn in goed overleg met de omgeving uitgevoerd.

Fietsroute Leeuwen

Handige links