Gemeente Roermond ondersteunt studenten met beperking

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Gemeente Roermond ondersteunt studenten met beperking

Gemeente Roermond ondersteunt studenten met beperking

25 sep

De studiefinanciering is soms niet voldoende voor studenten om alle kosten te kunnen betalen. Daarom werken veel studenten naast hun studie. Maar studenten met een lichamelijke of geestelijke beperking kunnen vaak niet of nauwelijks bijverdienen. Om deze reden kunnen ze een beroep doen op financiële steun van de gemeente in de vorm van de studietoeslag.

Uit onderzoek bleek dat de hoogte van deze studietoeslag te laag was om studeren voor deze doelgroep mogelijk te maken. Daarom heeft de gemeente Roermond de studietoeslag per 1 september 2018 verhoogd van € 100 per maand naar € 300 per maand.

Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne: ‘Het afmaken van een studie zorgt voor een betere plek op de arbeidsmarkt. Een diploma is in veel gevallen nog een vereiste voor een baan. Daarom geven wij studenten met een beperking een extra steuntje in de rug om te kunnen studeren. Voor deze groep is de drempel om geld te lenen hoger, omdat de kans op een baan lager is. Met de studietoeslag willen wij mensen met een arbeidshandicap helpen om toch een opleiding of studie te gaan volgen of te blijven volgen. Ook is het een aanmoediging omdat het vaak moeilijk is om de studie te combineren met een bijbaan.’

Aanvragen bij de gemeente

Een student kan een studietoeslag krijgen als hij of zij minimaal 18 jaar is, recht heeft op studiefinanciering of een tegemoetkoming in de studiekosten, geen of weinig eigen vermogen heeft en vanwege de beperking niet in staat is om voldoende bij te verdienen. Voor het aanvragen kan een afspraak worden gemaakt met Lisette Cremers (tel. 0475-359 755) of Armin Popara (tel. 0475-359 430).