Gemeente start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Gemeente start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden

Gemeente start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden

18 jul

Maandag 16 juli heeft de gemeente vier illegale kamerverhuurpanden aangetroffen in de wijken Donderberg en Tegelarijeveld. Tijdens de avonduren bezocht de Task Force Overbewoning vier panden in deze wijken naar aanleiding van klachten.

Deze vier panden waren bij de gemeente nog niet bekend als kamerverhuurpanden. Roermond heeft een “Huisvestingsverordening” voor spreiding en leefbaarheid in de wijken. In de wijken Donderberg en Tegelarijeveld mogen geen nieuwe kamerverhuurpanden bijkomen. Op basis van deze verordening zal de gemeente juridisch gaan handhaven, om er voor te zorgen dat de kamerverhuur stopt.

Wethouder Rens Evers: “Alle inwoners moeten kunnen wonen in een veilig en constructief goed pand. Illegale bewoning in panden die hiervoor niet geschikt zijn, draagt daar niet aan bij. Ook de leefbaarheid in de wijken komt bij teveel kamerbewoning in het gedrang. Daarom controleren we panden op illegaal gebruik en overbewoning en handhaven we waar mogelijk”.

De Task Force Overbewoning is een samenwerkingsverband van de gemeentelijke afdelingen Bouwtoezicht, Strategie en Bestuur, Stadstoezicht, Publiekszaken en Brandweer en Politie.