Informateur doet verslag van bevindingen formatie

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Informateur doet verslag van bevindingen formatie

Informateur doet verslag van bevindingen formatie

09 apr

Vandaag heeft Informateur Marianne Smitsmans in het stadhuis van Roermond verslag uitgebracht van haar bevindingen. Dat is gebeurd in een bijeenkomst met de vertegenwoordigers van de politieke partijen waarmee de afgelopen tijd gesprekken zijn gevoerd.

Op zaterdag 24 maart jl. vond in de Oranjerie een openbare bijeenkomst plaats om te komen tot een start van de formatiebesprekingen. Daarbij is overeen gekomen dat onder leiding van GroenLinks onderzocht zou gaan worden of voortzetting van de huidige coalitie met CDA, DS, D66, VVD en GroenLinks haalbaar is.

Verder is gevraagd met alle partijen in Roermond in gesprek te gaan en te onderzoeken hoe kan worden samengewerkt in verbinding met elkaar. Marianne Smitsmans heeft de opdracht aanvaard en nam hiermee de rol aan van informateur. In die hoedanigheid heeft zij de afgelopen tijd diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de negen politieke partijen die deel uitmaken van de nieuwe gemeenteraad.