Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Rinie Schreurs-Rours

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Rinie Schreurs-Rours

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Rinie Schreurs-Rours

05 jan

Tijdens de opening van het jubileumjaar ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het Katholiek Vrouwen Gilde Roermond, reikte de burgemeester van Roermond op vrijdag 5 januari 2018, een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Rinie Schreurs – Rours. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Schreurs-Rours is sinds 1999 een bevlogen vrijwilliger. Zij was actief voor de afdeling Swalmen van de Nationale Vereniging de Zonnebloem, vanaf 2001 in de rol van secretaris. Van 2005 tot 2008 was zij voorzitter van de regionale afdeling Roermond van de Zonnebloem, een platform van 10 plaatselijke afdelingen uit Roermond, Swalmen en Roerdalen.

Vanaf 2008 tot 2014 maakte zij deel uit van het provinciaal bestuur van De Zonnebloem Limburg en vertegenwoordigde zij de provinciale vereniging op landelijk niveau. Er is veel respect voor haar natuurlijke en mensgerichte aanpak. Ook haar verbindende kwaliteiten en haar visie op vrijwilligerswerk hebben veel indruk gemaakt.

Vanaf 2011 is mevrouw Schreurs-Rours voorzitter van het bestuur van het Katholiek Vrouwen Gilde Roermond (KVG). Mede door haar bestuurlijke ervaring geeft zij op een prettige en collegiale wijze invulling aan de doelstellingen van het KVG (427 leden). Samen met de overige bestuursleden zorgt zij voor interessante en aantrekkelijke activiteiten gedurende het hele jaar.

 Uitreiking Koninklijke Onderscheiding