Munsterkerk nu ook Grootste Museum van Nederland

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Munsterkerk nu ook Grootste Museum van Nederland

Munsterkerk nu ook Grootste Museum van Nederland

16 jul

De Gemeente Roermond en het kerkbestuur van de Munsterkerk hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat de Munsterkerk kon aansluiten bij het Grootste Museum van Nederland . De Munsterkerk is natuurlijk als gebedshuis altijd al toegankelijk voor bezoek en bezichtiging. Nu kunnen bezoekers gebruik maken van de nieuwe audiotour in het Nederlands en in het Duits! Verder zijn er voortaan speciaal opgeleide gidsen. Een bezoek is gratis. De audiotour kost €3,-.

De audiotour en de gidsen zijn mogelijk door de aansluiting van de Munsterk bij het Grootste Museum van Nederland. Dit is een samenwerking tussen Museum Catharijneconvent en zestien kerken en synagogen door heel het land. Op donderdag 12 juli werd gevierd dat de Munsterkerk is aangesloten.

Portefeuillehouder Ferdinand Pleyte: “De Gemeente Roermond is bijzonder trots op haar monumenten en de Munsterkerk is een van de meest bijzondere uit de collectie. We mogen ons gelukkig prijzen dat we mogen samenwerken met eigenaren en vrijwilligers in ons streven om de monumenten te behouden. In dit geval zet het kerkbestuur zich bijzonder in voor het behoud van de kerk als historisch monument en als gebouw voor de eredienst. Het Sint Christoffelgilde  zorgt ervoor dat de kerk kan worden opengesteld voor de vele bezoekers van Roermond.”

Het Grootste Museum van Nederland is een initiatief van Museum Catharijneconvent en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij en een
bijdrage van het Mondriaan Fonds. Voor het kerkbestuur zijn er geen kosten aan verbonden. De gemeente draagt bij met een subsidie voor een Duitse vertaling van de audiotour. Kijk voor de deelnemende locaties op www.grootstemuseum.nl.

Het grootste museum van Nederland