Update reconstructie N280 Roermond

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Update reconstructie N280 Roermond

Update reconstructie N280 Roermond

13 nov

De reconstructie van de N280 Roermond gaat binnenkort van start. In januari 2019 starten de werkzaamheden buiten. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang. Zo wordt het referentieontwerp verder uitgewerkt en vindt extra onderzoek plaats naar bodemgegevens.

Werken aan het hart van Roermond

Werkend Hardt voert de werkzaamheden aan de N280 Roermond uit. Dit is de titel van de aannemerscombinatie van Heijmans Infra en Ploegam. Werkend Hardt werkt voor de reconstructie van de weg samen met de gemeente Roermond en de Provincie Limburg. Deze samenwerking heeft een naam: N280 verbindt Roermond. Onder deze naam zult u vanaf nu geregeld geïnformeerd worden over de werkzaamheden tussen de Hornerbrug en de Sint Wirosingel.

Projectlocatie in het Aureool

Om als één team te kunnen functioneren, werkt N280 verbindt Roermond vanuit één projectlocatie: het Aureool aan Looskade 4. In Roermond uiteraard, dichtbij de werkzaamheden aan de N280.

Informatiecentrum N280 Roermond

In het Aureool komt het Informatiecentrum N280 Roermond. Dit wordt op dinsdag 27 november feestelijk geopend. Deze avond is voor genodigden, maar vanaf donderdag 29 november opent het informatiecentrum haar deuren voor iedereen. In deze ruimte kunt u uitleg krijgen over de wegwerkzaamheden, planning en fasering.

Ook kunt u visualisaties bekijken en informatie krijgen over thema’s zoals natuur en techniek. Er is zelfs een rijsimulator waarmee u een virtueel ritje kunt maken over de nieuwe N280 Roermond. Zo krijgt u een uniek kijkje op de N280 anno 2021.

Het Informatiecentrum N280 Roermond is vanaf 29 november geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.