Zomercampagne tegen woninginbraak

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2018 » Zomercampagne tegen woninginbraak

Zomercampagne tegen woninginbraak

04 jul

De gemeente Roermond en de politie zijn op woensdag 4 juli de voorlichtingscampagne gestart: ’Op vakantie? Maak het inbrekers niet te makkelijk’. Vakantiegangers krijgen tips hoe ze hun woning er bewoonbaar uit kunnen laten zien.

Als onderdeel van de campagne worden verschillende middelen ingezet: ansichtkaarten voor buren en sleutelhouders, kleurplaten, een animatie en tips via sociale media en de webpagina www.roermond.nl/inbraakpreventie.

Bekijk de animatievideo tegen woninginbraken op Youtube
Bekijk de animatievideo tegen woninginbraken op Youtube

Terugdringen inbraken

In Roermond wordt steeds minder ingebroken, maar de gemeente en politie willen dat nog verder terugdringen. Daarnaast neemt het aantal inbraken in schuurtjes  de laatste jaren toe. Tijdens de zomerperiode is in woningen vaak niemand aanwezig en dat vergroot de kans op inbraak. Die kans wordt verkleind wanneer de woning er bewoond uitziet en buren een oogje in het zeil houden. 

Huis aan huis

Er zijn twee ansichtkaarten gemaakt, een voor de buren en een voor de sleutelhouders. De ansichtkaarten worden huis-aan-huis bij het weekblad verspreid (weekeinde editie 7/8 juli 2018) en zijn ook verkrijgbaar bij de loketten van de gemeente en op het politiebureau. Daarnaast worden via scholen en de genoemde loketten kleurplaten verspreid, waarmee kinderen kans maken op een rondleiding op het politiebureau.      
Het actiemateriaal en tips ter voorkoming van inbraak zijn te vinden op www.roermond.nl/inbraakpreventie.
De actie loopt tot 20 augustus 2018.