Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen voor Koningsdag 2020

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen voor Koningsdag 2020

Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen voor Koningsdag 2020

11 apr

Overal in Nederland zetten mensen zicht in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Maar deze personen zouden best eens in het zonnetje mogen worden gezet. Kent u zo iemand, en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een onderscheiding of ‘lintje’.

Iedereen mag zo’n lintje aanvragen, voor elke gewenste kandidaat.  De lintjesregen vindt plaats op de eerste werkdag vóór de verjaardag van de Koning. In 2020 is de lintjesregen op vrijdag 24 april; de voorbereidingen zijn al gestart.

Wie kunnen onderscheiden worden?

Mensen die zich 15 jaar of langer geheel belangeloos inzetten voor organisaties op het gebied van sport, kunst, cultuur, kerkelijk leven, natuur, pleegzorg of openbare orde en veiligheid kunnen bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een lintje. Hij of zij moet nog steeds actief zijn als vrijwilliger. Ook mensen die in hun werk uitzonderlijke prestaties leveren, kunnen worden onderscheiden. Die prestaties moeten dan veel verder gaan dan normaal van iemand in zijn of haar functie kan worden verwacht.

Aanvragen voor 1 juni 2019

De burgemeester nodigt inwoners, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties uit om Roermondse inwoners voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Aanvragen hiervoor moeten uiterlijk 1 juni 2019 ingediend zijn.

Hoe vraag ik het aan?

Wilt u een inwoner van de gemeente Roermond voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met de medewerkster Kabinetszaken 0475 - 359 921. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding en hoe u de aanvraag kunt indienen.

Meer informatie over het voordragen van iemand voor een Koninklijke onderscheiding en het voorstelformulier vindt u op www.lintjes.nl/voordragen.

Koninklijke Onderscheiding
Uw Reactie
Uw Reactie