Eerste ‘Droomwinkel’ Roermond geopend

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Eerste ‘Droomwinkel’ Roermond geopend

Eerste ‘Droomwinkel’ Roermond geopend

08 mrt

Altijd al gedroomd van je eigen onderneming? Een winkel, horecazaak of atelier? Gemeente Roermond organiseert samen met een aantal partners Mijn Droomwinkel Roermond. Veelbelovende startende ondernemers maken kans op een subsidie van €5.000 en advies en coaching door een aantal zakelijke dienstverleners. Startend ondernemer Gerjo greep deze kans en opende op 8 maart 2019 haar eigen droomwinkel ‘GERJO Dresses’.

Eerste 'Droomwinkel' Roermond geopend

Het project is opgezet om nieuwe ondernemersdynamiek te creëren in het kernwinkelgebied van de binnenstad van Roermond, leegstand aan te pakken en startende ondernemers een stevige basis en een optimale groeikans te geven.

Dromen waarmaken

Wethouder Economische Zaken Angely Waajen: “het Droomwinkel project biedt voordelen voor alle partijen: minder leegstaande panden, de komst van nieuwe ondernemers en starters die hun droom kunnen waarmaken. Ik vind het super dat ik nu de eerste echte ‘droomwinkel’ vandaag feestelijk heb mogen openen.”

Trotse eigenaresse Gerjo, van haar droomwinkel GERJO dresses, vertelt: “Ik heb veel gehad aan de coaching via droomwinkel partner het StartersCentrum Limburg. Het werkt heel goed om je plannen samen met anderen te delen en feedback van verschillende experts te krijgen. Natuurlijk is de subsidie een welkome financiële steun in de rug.”

Enthousiaste starters met de ambitie om een eigen onderneming te runnen, kunnen hun ondernemingsplan indienen. Een team van deskundigen met vertegenwoordiging vanuit Gemeente Roermond, City Management Roermond, Starterscentrum Limburg, Retail Innovation Centre, Rabobank, ING en Top Accountancy buigt zich over de ingediende plannen. Ook wordt de startende ondernemer bij het opstellen van zijn ondernemingsplan begeleid.

Informatie

Wil je meer weten over dit project, hoe je in aanmerking komt of over de precieze voorwaarden voor deelname? Surf dan naar www.mijndroomwinkelroermond.nl voor alle informatie. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de projectleider Starten in Roermond, Mandy Segers via mandysegers@roermond.nl  of bel 0475-359 478.