Extra maatregelen voor soepele invoering digitaal parkeren

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Extra maatregelen voor soepele invoering digitaal parkeren

Extra maatregelen voor soepele invoering digitaal parkeren

22 jan

De gemeente Roermond heeft de parkeerproducten in 2018 gedigitaliseerd: Inwoners kunnen hun parkeerzaken digitaal regelen. Tijdens de informatiebijeenkomsten bleek dat deze stap niet voor iedereen makkelijk te zetten is.

Daarom heeft de gemeente alle reacties geëvalueerd en worden er nu aanvullende maatregelen genomen om het (digitale) parkeren makkelijker te maken.

Om de minder digitaal vaardige burgers te ondersteunen zijn er een aantal extra oplossingen bedacht. Vanaf 24 januari kunnen zij voor het aanvragen, wijzigen en stopzetten van hun parkeerproducten op dinsdag- en donderdagochtend, tussen 9 en 11 uur, op afspraak in het Stadskantoor terecht. Hier kunnen zij geholpen worden met hun parkeerproducten. Daarnaast wordt vanaf februari door de bibliotheek Bibliorura de training “werken met de digitale overheid” aangeboden.

Digitale kraskaart

Als alternatief voor de ParkApp wordt er in de eerste helft van 2019 een digitale kraskaart in de vorm van een pasje geïntroduceerd. Hiermee kan het bezoek van de bewoners tegen gereduceerd tarief aan de parkeerautomaat het parkeertarief vooraf betalen. Hiervoor worden de bestaande parkeerautomaten in de loop van 2019 aangepast.

Overgangsperiode verlengd

De overgangsperiode voor de bezoekersregeling is verlengd tot 31 december 2019. Tot die datum mogen inwoners, die nog geen gebruik kunnen maken van het digitale systeem, de papieren kraskaarten gebruiken voor hun bezoek. Tot de invoering van de digitale kraskaart kunnen die zo nodig ook weer aangeschaft worden bij de gemeente.

Cursus "werken met de digitale overheid"

Voor iedereen die wil leren hoe je overheidszaken regelt via internet, geeft de bibliotheek Bibliorura in Roermond de cursus “Werken met de digitale overheid”. In deze cursus wordt ook het digitaal parkeren behandeld. Aanmelden kan telefonisch (0475 519000), via een inschrijfformulier in de bibliotheek of per e-mail: digitaalhuis@bibliorura.nl.

Goed geluisterd naar opmerkingen

Wethouder Rens Evers: “We hebben in totaal 570 vragen en opmerkingen gekregen. We hebben goed geluisterd naar die signalen en houden rekening met de mensen die moeite hebben met deze verandering. Ik verwacht dat we daar met deze maatregelen een heel eind aan tegemoet komen”  Ongeveer 274 bewoners hebben zich nog niet digitaal geregistreerd. Die groep benaderen we persoonlijk om ze te helpen hun weg te vinden.“