Gemeente Roermond en zorgverzekeraar CZ komen met maatwerk bij medische en sociale ondersteuningsvragen

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Gemeente Roermond en zorgverzekeraar CZ komen met maatwerk bij medische en sociale ondersteuningsvragen

Gemeente Roermond en zorgverzekeraar CZ komen met maatwerk bij medische en sociale ondersteuningsvragen

17 apr

De gemeente Roermond en zorgverzekeraar CZ komen met een maatwerkaanpak voor mensen die op meerdere terreinen problemen hebben. Daarbij kun je denken aan schulden, woonproblemen, gezondheidsproblemen en psychische klachten.

CZ werkt al langer met een maatwerkaanpak met  onder meer de steden Breda en Den Haag. Daarvoor werkten ze samen met het Instituut voor Publieke Waarden (IPW).  Nu gaan Roermond en CZ ook op basis van de aanpak van IPW de hulpvrager centraal stellen in plaats van de systemen en wetten. Dat resulteert in een op maat gesneden aanpak, beter voor de hulpvrager en veelal met minder kosten voor de samenleving.

Een gezamenlijke maatwerkaanpak

In 2019 pakken de gemeente Roermond en CZ op basis van de aanpak van IPW  een aantal casussen op waarbij de maatwerkaanpak centraal staat. Bedoeling is ook dat inwoners niet alleen met meer maatwerk worden geholpen maar dat dat ze vroegtijdiger gesignaleerd worden als ze in problemen dreigen te komen. Dat is in de eerste plaats belangrijk voor mensen die problemen dreigen te krijgen door medische of sociale omstandigheden en anderzijds voor gemeente en CZ om te voorkomen dat achteraf duurdere zorg en ondersteuning ingezet moet worden.

Sociale ondersteuning