Goed toegankelijke organisaties gezocht

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Goed toegankelijke organisaties gezocht

Goed toegankelijke organisaties gezocht

11 jun

Voor de ‘Week van de Toegankelijkheid’ zijn we op zoek naar goede voorbeelden van toegankelijke verenigingen, bedrijven en organisaties. Het gaat om zowel fysieke toegankelijkheid als gastvrijheid/open staan voor mensen met een beperking.

In deze week vestigen wij, gemeente Roermond en het Gehandicapten Platform Roermond, extra aandacht op toegankelijkheid van onze stad voor mensen met een beperking.
Voor de meeste mensen is het heel gewoon: zij vullen hun vrije tijd zelf in, ze doen de dingen die  ze zelf willen doen, maar voor bijna 20 procent van de mensen is dit geen vanzelfsprekendheid. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, wandelgebieden, winkels, etc. Deze toegankelijkheid  kan (nog) beter.

Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden waar het al goed gaat! 
In de ‘Week van de toegankelijkheid’ (7 t/m 11 oktober) willen we goede Roermondse voorbeelden laten zien. Dat doen we door uw vereniging of bedrijf in beeld te brengen. 
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid laten we uw goede voorbeeld zien. Dat levert enerzijds promotie van uw  organisatie/bedrijf op en anderzijds  inspireert u hierdoor anderen.

Is uw vereniging, bedrijf of organisatie gastvrij  en fysiek toegankelijk voor mensen met een beperking meld dit dan voor 1 juli 2019 bij:

Ook voor vragen kunt u bij hen terecht.