Huisuitzettingen Roermond nemen verder af

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Huisuitzettingen Roermond nemen verder af

Huisuitzettingen Roermond nemen verder af

16 mei

In 2018 vond in Roermond een historisch laag aantal huisuitzettingen plaats als gevolg van huurachterstanden: 8 keer. Een jaar eerder waren dat er nog 12. Deze dalende trend is al langer zichtbaar. In 2009 telde Roermond nog 32 huisuitzettingen als gevolg van huurschulden. Dit resultaat is te danken aan de samenwerking tussen de gemeente, de woningcorporaties, het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden Limburg en MET ggz.

De samenwerking ligt vast in het ‘Convenant voorkomen huisuitzettingen’. Het convenant moet ervoor zorgen dat huurders met een betalingsachterstand snel worden doorverwezen naar de schuldhulpverlening. Dat voorkomt dat het van kwaad tot erger wordt, met als doel om inwoners buiten armoede te houden.

Wethouder Smitsmans-Burhenne: “Ik ben blij met deze daling! Natuurlijk, acht huisuitzettingen zijn er nog steeds acht teveel, maar we zijn absoluut op de goede weg. Onze samenwerking loont, en dat is heel mooi om te constateren. De sleutel zit in de actieve benadering van mensen die met geldproblemen te maken krijgen. Door dat zo vroeg mogelijk te doen, voorkomen we niet alleen dat mensen hun huis worden uitgezet, maar doorbreken we vaak ook een neerwaartse spiraal die uiteindelijk tot armoede leidt. Als we zo doorgaan, komt misschien de nullijn in zicht en dat zou natuurlijk fantastisch zijn.”