Meer huisbezoeken aan senioren in Roermond

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Meer huisbezoeken aan senioren in Roermond

Meer huisbezoeken aan senioren in Roermond

13 feb

Minder eenzaamheid onder senioren en vergroten van de zelfredzaamheid. Om dat voor elkaar te krijgen, komen er meer huisbezoeken aan 75- en 80-jarige inwoners. Dat hebben welzijnsorganisatie Wel.kom en de gemeente Roermond dinsdag 12 februari vastgelegd in een overeenkomst.

Het bezoeken van senioren is niet nieuw, maar dat wordt nu geïntensiveerd. Dat gebeurt door vrijwillige seniorenadviseurs. Zij geven informatie over  wonen, welzijn, financiën en gezondheid. Daarmee willen ze senioren helpen om actief te blijven deelnemen aan de samenleving. De kans op eenzaamheid wordt op die manier ook kleiner.

Jaarlijks gaat het om ongeveer 900 mensen die actief worden benaderd. Een bezoek duurt gemiddeld 1,5 uur.  Op dit moment zijn er zes vrijwilligers die de bezoeken brengen, maar er wordt volop gezocht naar uitbreiding daarvan.  De vrijwilligers krijgen een training en worden regelmatig geïnformeerd over allerlei nieuwe ontwikkelingen. In de nu gesloten overeenkomst is geregeld dat er op een goede manier wordt omgegaan met privacygevoelige informatie.

Medicijn tegen eenzaamheid

Wethouder Marianne Smitsmans: “We willen in Roermond iedereen aan boord houden. Ook als je wat ouder wordt. Dan kan het enorm helpen als iemand op bezoek komt en je op weg helpt. Met je meedenkt. Want er zijn tegenwoordig echt veel mogelijkheden om actief te blijven. En dat is het állerbeste medicijn tegen eenzaamheid!”

Teammanager Henny Geraedts van Wel.kom: “We geven op deze manier hele praktische handvatten aan mensen die daar behoefte aan hebben. Het mooie is dat we niet afwachten maar hen zelf opzoeken. Ik ben ervan overtuigd dat we op die manier een hoop inwoners kunnen helpen om weer zelfstandig vooruit te kunnen.”

Meer informatie: www.welkom.nu/roermond/seniorenadviseur/

Meer huisbezoeken aan senioren in Roermond