New York Pizza Roermond krijgt alsnog omgevingsvergunning

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » New York Pizza Roermond krijgt alsnog omgevingsvergunning

New York Pizza Roermond krijgt alsnog omgevingsvergunning

25 apr

Vanuit het adres Minderbroederssingel 1 mag New York Pizza etenswaren gaan bezorgen. Dat heeft het college van B&W van Roermond besloten. Op dinsdag 23 april is daartoe de omgevingsvergunning verleend. Doorslaggevend was het feit dat de ondernemer geen afhaalfunctie inricht, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar vanuit dit adres alleen bereidt en bezorgt.

Eind vorig jaar werd al een omgevingsvergunning verstrekt, maar die werd in de bezwaarprocedure alsnog geweigerd. Dat had te maken met een uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, die ertoe leidde dat de activiteiten aangemerkt moesten worden als een ‘horecafunctie’.

Omdat de afhaalfunctie nu is geschrapt heeft het college toch besloten de omgevingsvergunning te verstrekken. Doorslaggevend argument is het feit dat er – met alleen de bezorgfunctie – grote overeenkomst bestaat met bedrijvigheid die ter plaatste wél is toegestaan (cateringbedrijf).

Voors en tegens afgewogen

Wethouder Rens Evers: “We hebben alle voors- en tegens goed afgewogen. Er is gesproken met de omwonenden en met de ondernemer en hebben erop aangedrongen om ook vooral het gesprek met elkaar aan te gaan. Ik denk dat we met dit besluit een goede middenweg hebben gevonden: wel bezorgen, niet afhalen. Daardoor is de verkeerssituatie voldoende veilig en geven we een ondernemer de kans om een bedrijf op te zetten.”

De ingezette handhavingsprocedure is stopgezet, want ook voor de reeds uitgevoerde bouwkundige aanpassing en plaatsing van handelsreclame is er nu zicht op legalisatie. Ook hiervoor heeft de ondernemer inmiddels een aanvraag ingediend.