Retail Interventie Team wéér genomineerd

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Retail Interventie Team wéér genomineerd

Retail Interventie Team wéér genomineerd

25 mei

Het Retail Interventie Team (RIT) heeft weer een bijzondere nominatie op zak: die voor de landelijke Hein Roethofprijs. Afgelopen maart is het RIT al in de prijzen gevallen en kreeg het de Couleur Bokaal uitgereikt van de stichting Waardering en Erkenning Politie.

De Hein Roethofprijs is in het leven geroepen door het ministerie van Justitie en Veiligheid en wordt iedere twee jaar uitgereikt. De prijs geeft nationale bekendheid aan projecten die criminaliteit voorkomen en sociale veiligheid verbeteren. De jury van de Hein Roethofprijs heeft uit 45 landelijke  inzendingen drie projecten genomineerd, waaronder dus het RIT. Op 27 juni wordt bekend of het team wederom in de prijzen valt.

Wethouder Angely Waajen: “We mogen als Roermond heel trots zijn op het RIT. Een staaltje van succesvolle publiek-private samenwerking. Je merkt aan alle kanten dat het veiligheidsgevoel in de binnenstad van Roermond is toegenomen. En tegelijkertijd zijn de RIT-ers voor iedereen aanspreekbaar, vanuit een hele gastvrije houding. Goed om te zien dat dat ook landelijk wordt opgepikt.”

Preventieve werking

Het RIT is een meerjarenproject van de Stichting BIZ Binnenstad Roermond (ondernemers) en de gemeente, ondersteund door de provincie Limburg (Vitale Stad). RIT bestaat uit geüniformeerde beveiligers die dagelijks surveilleren in de winkels en op straat in de Roermondse binnenstad. Het team geeft assistentie aan ondernemers en het winkelpersoneel, waardoor politie en stadstoezicht er niet alléén voor staan. Winkeliers kunnen de beveiligers snel oproepen als er iets aan de hand is en ook de lijntjes met de politie zijn kort. Er gaat een preventieve werking vanuit en dat geeft een veiliger gevoel bij winkeliers en bezoekers.