Roermond City Run op zondag 28 april

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Roermond City Run op zondag 28 april

Roermond City Run op zondag 28 april

16 apr

Op zondag 28 april vindt voor de negende keer de Roermond City Run plaats. Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, moet het parcours tijdens de wedstrijden verkeersvrij zijn.

De organisatie van de Roermond City Run is ervan doordrongen dat het organiseren van evenementen overlast en hinder met zich mee kan brengen. Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, moet het parcours tijdens de wedstrijden verkeersvrij zijn. Om onnodige overlast te voorkomen, duurt de afsluiting zo kort mogelijk. Om ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk hinder van de afsluitingen ondervindt, wordt op een aantal punten in het parcours oversteekplaatsen ingericht waar u onder begeleiding van verkeersregelaars het parcours kunt oversteken. De verkeersregelaars zorgen dat dit veilig gebeurt.
In noodgevallen hebben hulpdiensten altijd toegang tot afgesloten gebieden.

Parcours

De start van de City Run is aan de Roerkade. Deze is net als voorgaande edities voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de St. Wirosingel. De finish van alle lopen is op de Markt in Roermond. De Kids Run voert via de Roerkade, Kraanpoort, Markt, Varkensmarkt, Bergstraat, Brugstraat, Roerkade terug naar de Markt. De grote afstanden leiden de hardlopers vanuit het centrum via de Roerkade, Kraanpoort, Markt, Varkensmarkt, Steenweg, Munsterplein, Paredisstraat, Neerstraat en Molenstraat richting Herten. Vanaf de Rode Brug en Voorstad St. Jacob voert het parcours via de Steenen Brug, Roerkade en Kraanpoort terug naar de Markt. De College Run heeft een korter parcours en gaat via de Burgemeester Höppenerlaan weer terug naar de Markt. Daardoor worden de Hammerveldlaan en Berlagelaan gedurende een korte tijd rond 14.45 uur afgesloten.

Auto's parkeren

Wij vragen alle bewoners die tijdens de Roermond City Run hun auto willen gebruiken, deze niet op het parcours te parkeren. Als u met uw auto in het genoemde tijdsvak de stad of wijk moet verlaten, zorg er dan tijdig voor dat uw auto buiten de afgezette straten geparkeerd staat. Tijdens het evenement kan het zijn, dat u onverhoopt met spoed weg moet. Als u binnen het parcoursgebied woont, is het zaak dat u dan snel en veilig kunt vertrekken. Mocht dat het geval zijn, bel dan met 06-81564633 (coördinatie), waarna u onder deskundige begeleiding het parcours kunt verlaten.

 

Cityrun
Uw Reactie
Uw Reactie