Roermond ontmoet in het mobiele wijkbureau

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Roermond ontmoet in het mobiele wijkbureau

Roermond ontmoet in het mobiele wijkbureau

14 mrt

Roermondenaren geven aan behoefte te hebben aan een laagdrempelige mogelijkheid om in contact te komen met politie, gemeente en woningcorporaties. Op 13 maart opende wethouder Rens Evers het mobiele wijkbureau een initiatief van de Politie, gemeente Roermond, woningcorporaties Domus, Wonen Zuid en Wonen Limburg en Citymanagement.

Een mobiel wijkbureau is een tijdelijke plek in de wijk waar bewoners terecht kunnen voor zaken zoals advies, het bespreken van ideeën voor de wijk, het melden van verdachte situaties en overlast. Het wijkbureau moet zorgen voor meer zichtbaarheid van de partijen in de wijk, laagdrempelige contacten met bewoners en het versterken en uitbreiden van het wijknetwerk. Het mobiele wijkbureau kan worden ingezet en gereserveerd door de samenwerkingspartners en partners zoals de wijkorganisatie in de wijk. Via de twee wijkagenten van de wijken Veld – Vrijveld kan het mobiele wijkbureau worden gereserveerd. 

Wethouder Rens Evers:  “Ik hecht veel waarde aan persoonlijke ontmoeting met de bewoners van deze stad en vind het mooi dat wij samen met deze partners een bijdrage leveren aan het mobiele wijkpunt.”