Winkels open? Fietsers lopen!

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2019 » Winkels open? Fietsers lopen!

Winkels open? Fietsers lopen!

11 mrt

De Roermondse winkelstraten zijn het domein van voetgangers. Fietsers mogen in de meeste winkelstraten niet fietsen tussen 12.00 en 18.00 uur. Het verschil in snelheid tussen fietsers en voetgangers, vooral bij drukte, ervaren voetgangers als onveilig. Daarom: winkels open? Fietsers lopen!

Tussen 18 en 31 maart gaan de Politie en Stadstoezicht fietsers aanspreken en waarschuwen dat ze niet mogen fietsen door het winkelgebied. Vanaf 2 april worden fietsers bekeurd. Het boetebedrag voor fietsen in het voetgangersgebied is € 64. Scooters, bromfietsen en snorfietsen mogen helemaal niet in het winkelgebied rijden. Zij zullen dan ook meteen bekeurd worden. Dat kost  € 104.

Om aan fietsers beter duidelijk te maken dat ze tijdens winkelopening niet mogen fietsen, is de bebording aangepast en start er een communicatie-campagne waarbij onder andere in diverse winkelstraten de slogan: “Winkels open, fietsers lopen” op de bestrating is aangebracht.

Waar je fiets parkeren?

Fietsers kunnen in de Roermondse binnenstad de fiets onbewaakt stallen in een fietsenrek of gratis bewaakt stallen in een fietsenstalling. In totaal zijn er in de binnenstad van Roermond 2350 gratis fietsparkeerplaatsen. Onlangs zijn er 124 extra fietsenrekken geplaatst in de binnenstad van Roermond. Daarnaast zijn er 11 beugels voor scooters en brommers aangebracht in de Neerstraat. De fietsenrekken staan verspreid over de binnenstad nabij de winkelpromenades. In Roermond zijn drie bewaakte rijwielstallingen aanwezig. Kijk hier voor alle locaties op een Google kaart.

Vitale stad

Deze actie maakt deel uit van het programma “Vitale Stad”. Vitale Stad maakt werk van een toekomstbestendige binnenstad, waarbij een mix van functies zorgt voor een aantrekkelijk verblijfs- en vestigingsklimaat. Een binnenstad om te ontmoeten, wonen, recreëren en beleven. Vitale Stad wordt gefinancierd door de gemeente Roermond en de Provincie Limburg.