Activiteiten voor jongeren in 'Week van het geld'

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2017 » Activiteiten voor jongeren in 'Week van het geld'

Activiteiten voor jongeren in 'Week van het geld'

20 mrt

De ‘Week van het geld’ (27 t/m 31 maart) gaat over omgaan met geld en sparen. De gemeente Roermond vindt het belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren omgaan met geld. Daarom organiseren gemeente Roermond, Centrum voor Jeugd en Gezin, Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) en Wel.kom in deze week activiteiten rondom het thema geld.

Wedstrijd 'de bespaarklas' voor kinderen van groep 8

De gemeente Roermond heeft de basisscholen in Roermond uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd ‘De Bespaarklas’. De bedoeling is dat de leerlingen van groep 8 klassikaal een zo origineel mogelijk bespaarplan bedenken. De klas met het beste plan om geld te besparen, krijgt een dagje uit als prijs. De winnende klas gaat met de trein naar het NEMO science museum in Amsterdam, inclusief rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Interactief spel

Medewerkers van Wel.kom en CJG hebben een interactief spel ontwikkeld voor kinderen. In het spel krijgen spelers te maken met levensechte situaties waarin zij keuzes moeten maken. Doel is het geld dat zij bezitten zo goed mogelijk te beheren en uiteindelijk zo slim mogelijk te besparen. In de 'Week van het geld' gaat een aantal scholen actief aan de slag met dit spel.

Informatieavond: 18 jaar en dan?

Het AMW en het CJG organiseren op 29 maart een informatieavond met als thema '18 jaar en dan'? Waar krijgen jongeren mee te maken als ze 18 jaar worden? De 18e verjaardag is een belangrijke mijlpaal. Jongeren zijn voortaan zelf verantwoordelijk voor een aantal (geld)zaken. Meer informatie leest u op: www.cjgml.nl/showsite.asp?map_id=693305.Week van het geld