Binnen- en buitenbaden zwembad De Roerdomp worden grondig gerenoveerd

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2017 » Binnen- en buitenbaden zwembad De Roerdomp worden grondig gerenoveerd

Binnen- en buitenbaden zwembad De Roerdomp worden grondig gerenoveerd

20 mrt

Onlangs is de Gemeente Roermond gestart met een grondige renovatie van het buitenbad van zwembad De Roerdomp. In de zomervakantie is het binnenbad aan de beurt. Omdat het zwembad (met uitzondering van het buitenbad) 7 dagen per week geopend is, zal de renovatie niet onopgemerkt blijven. De overlast voor de bezoekers wordt zoveel mogelijk beperkt.

De werkzaamheden voor het buitenbad zijn in volle gang. Zo worden maar liefst 165.000 tegeltjes verwijderd. De wanden en de vloer in het golfslagbad krijgen een mooie nieuwe coating. Het buitenbad gaat traditioneel aan het begin van de meivakantie open, dit jaar op 22 april a.s. Omdat de werkzaamheden aan het golfslagbad veel tijd in beslag nemen en pas na de vorstperiode konden worden opgestart, is de verwachting dat het golfslagbad halverwege mei weer in gebruik kan worden genomen. Medio september zullen deze werkzaamheden in het 50 meter-bad en de duikkuil plaatsvinden. Daarnaast worden vóór de opening nog 2 nieuwe duiktorens geplaatst. De complete renovatie van het buitenbad is, inclusief een vernieuwde bestrating, vóór de opening van het zomerseizoen 2018 afgerond.

De werkzaamheden in het binnenbad zijn gepland in de zomervakantie, wanneer het binnenbad minder intensief wordt gebruikt. In het binnenbad wordt de tegelvloer rondom het wedstrijd- en recreatiebad vervangen. Ook wordt de beweegbare bodem van het wedstrijdbad vernieuwd. Hierdoor is het wedstrijdbad in de laatste 2 weken van juli en de eerste 2 weken van augustus gesloten (week 29 t/m 32). Het recreatiebad is gesloten in de laatste week van augustus en de eerste 3 weken van september (week 35 t/m 38).

Wethouder IJff: “Het is belangrijk dat we ons zwembad vernieuwen zodat het ook de komende jaren een aantrekkelijk zwembad blijft voor Roermond en omgeving.  Ik vraag begrip aan onze bezoekers voor het feit dat deze werkzaamheden moeten worden verricht terwijl het zwembad toegankelijk blijft. We zullen de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken. Het uiteindelijke resultaat, daar ben ik van overtuigd, zal iedereen tevreden stellen”!

Zwembad de Roerdomp