De Gemeente Roermond opent haar deuren voor basisscholen

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2017 » De Gemeente Roermond opent haar deuren voor basisscholen

De Gemeente Roermond opent haar deuren voor basisscholen

17 mei

In de periode van 17 t/m 24 mei 2017 zet de gemeente Roermond voor alle basisscholen de deuren open om het spel Democracity te spelen. Democracity is een spel waarbij kinderen kennis maken met democratische besluitvorming door samen een stad te bouwen.

Het is een educatief doe-programma wat speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs is ontwikkeld door ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat. Dit jaar nemen de volgende basisscholen deel aan Democracity: De Steenen Brug, De Stapsteen, ’t Mozaïek, de Synergieschool, de Zonnewijzer en Neel.

 Het spel wordt gespeeld in de raadzaal.  De spelleiding wordt geheel verzorgd door ProDemos. Tijdens het spel zijn raadsleden aanwezig. Als het spel is afgelopen, kunnen de kinderen aan de raadsleden vragen stellen over het spel, maar ook over allerlei andere zaken over de gemeente en de gemeenteraad. In totaal duurt het programma twee uur.


Democracity