Gemeente Roermond ondersteunt de Rookvrije Generatie

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2017 » Gemeente Roermond ondersteunt de Rookvrije Generatie

Gemeente Roermond ondersteunt de Rookvrije Generatie

27 sep

Gemeente Roermond steunt als eerste Limburgse gemeente het initiatief de Rookvrije Generatie. Daarom ondertekende wethouder Smitsmans de partnerovereenkomst van de Alliantie Nederland Rookvrij! op woensdag 27 september.

Wethouder Marianne Smitsmans wil dat het in Roermond vanzelfsprekend is dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. “Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien.”

“Daar moet wel nog iets voor gebeuren”, vindt Smitsmans. “Nu we partner zijn geworden van de alliantie, kunnen we meeliften op de landelijke beweging. Maar het is ook nodig dat we als samenleving de boodschap uitdragen en ervoor zorgen dat kinderen niet meer in aanraking komen met rook en rookwaren. Dus niet meer roken bij het schoolplein en bij het sportveld om te beginnen. Wie hierbij kan helpen, zijn ouders, artsen, verloskundigen, scholen, verenigingen en speeltuinhouders. Kortom, iedereen die mee wil helpen om  kinderen te beschermen.”

Roermond Gezond

De Rookvrije Generatie is onderdeel van het beleid ‘Roermond Gezond’. Kinderen die rookvrij opgroeien en later zelf niet gaan roken, leven gezonder.

Alliantie Nederland Rookvrij!

De alliantie strijdt voor een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van roken. De Alliantie Nederland Rookvrij!  is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Mischa Stubenitsky van KWF Kankerbestrijding: “Roermond heeft de stap genomen om zich aan te sluiten bij de Rookvrije Generatie, dat is heel mooi nieuws. Zo zorgen ze ervoor dat kinderen in Roermond minder in aanraking komen met de gevaren van sigarettenrook”.

Rookvrije generatie