Gezocht: Buurtbus chauffeurs in Asenray, Boukoul en Leeuwen

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2017 » Gezocht: Buurtbus chauffeurs in Asenray, Boukoul en Leeuwen

Gezocht: Buurtbus chauffeurs in Asenray, Boukoul en Leeuwen

16 okt

Arriva is op zoek naar vrijwilligers die als chauffeur willen rijden op een nieuwe buurtbus in Roermond. Deze gaat vanaf 12 december 2017 rijden tussen Leeuwen, Station Roermond, Asenray en Boukoul. De buurtbus vervangt de OV-shuttle die de drie kernen nu met Station Roermond verbindt.

Raja Fick, wethouder verkeer in Roermond is blij met de nieuwe buurtbus: “Samen met de dorpsraden hebben we ons het afgelopen jaar sterk gemaakt voor een goede openbaar vervoer-verbinding naar de kernen Asenray, Boukoul en Leeuwen. Ik ben blij dat onze inspanning uiteindelijk geleid heeft tot de terugkeer van een vaste busverbinding.”

Wat is de buurtbus?

De buurtbus is met acht zitplaatsen een kleinere bus dan een normale streekbus. De buurtbus rijdt een vaste route op vaste tijden en is voor iedereen toegankelijk. Op de buurtbus geldt het normale tarief voor openbaar vervoer. De chauffeurs van de buurtbus zijn altijd vrijwilligers.

Vrijwilligers gezocht

Arriva is op zoek naar vrijwilligers die als chauffeur op de buurtbus willen rijden. Dus zit je graag op de weg, heb je een 3 tot 4 uur vrij per week, ben je in het bezit van een rijbewijs en ben je tussen de 21 en 74 jaar? Meld je dan aan. Dit kan via buurtbus.limburg@arriva.nl of via telefoonnummer 06 – 15 22 56 91.

Informatieavond

Op maandag 23 oktober om 19:00 uur organiseren Gemeente Roermond en Arriva een informatieavond op het Stadhuis in Roermond. Iedereen die interesse heeft om als vrijwilliger op de buurtbus te rijden is van harte welkom.