Reactie Gemeente Roermond op uitspraak in hoger beroep Van Rey

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2017 » Reactie Gemeente Roermond op uitspraak in hoger beroep Van Rey

Reactie Gemeente Roermond op uitspraak in hoger beroep Van Rey

20 dec

Vandaag heeft het gerechtshof in Den Haag uitspraak gedaan in het hoger beroep in de strafzaak tegen oud-wethouder Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. We laten met deze uitspraak een moeilijke periode achter ons. Deze zaak heeft de gemoederen in Roermond en daarbuiten op velerlei manieren bezig gehouden en heeft soms heftige emoties losgemaakt.

Het gerechtshof vindt meer feiten bewezen dan de rechtbank en heeft die feiten ook ernstiger veroordeeld. Het hof geeft aan dat het voor een goed functioneren van het openbaar bestuur van essentieel belang is dat het zuiver, objectief en onafhankelijk kan handelen. Als persoonlijke en zakelijke belangen teveel door elkaar lopen, ondermijnt dat het vertrouwen in en het functioneren van het openbaar bestuur.

Met dit vonnis geeft het gerechtshof aan wat kan en wat niet kan. Het vonnis bevestigt voor ons dat de stappen die wij de afgelopen jaren hebben gezet om te voorkomen dat de stad nog eens meegetrokken wordt in een dergelijk proces nodig zijn geweest. Op die lijn gaan we door. Als in de uitspraak van vandaag nog aanknopingspunten voor het openbaar bestuur en ons als Gemeente Roermond zitten, dan zullen wij ook deze oppakken.

Wij gaan met kracht door met de veranderingen die reeds in gang zijn gezet.