Verkeerinformatie Carnaval

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2017 » Verkeerinformatie Carnaval

Verkeerinformatie Carnaval

16 feb

Ook dit jaar zijn weer tal van activiteiten in de binnenstad van Roermond gepland, die het carnavalsfeest tot leven laat komen. Hieronder een opsomming van de belangrijkste activiteiten in de buitenlucht en de daarbij behorende verkeersmaatregelen.

Woensdag 22 februari tot en met 25 februari

Vanwege Sjolefestatie en de Sjtatiefestatie zal het stationsplein volledig afgesloten worden voor alle verkeer vanaf woensdag 22 februari 20:00 uur tot en met 25 februari 23:59 uur. Voor een goede ontsluiting van de stad zal tijdelijk tweerichtingsverkeer worden ingesteld op de Roerkade-Roersingel.
Het omzetten van de verkeerssituatie vindt plaats op woensdag 22 februari na 14:00 uur. Op zaterdagavond 25 februari na 20:00 uur wordt de verkeerssituatie terug gebracht naar éénrichtingsverkeer (normale verkeerssituatie).

Na de herinrichting van de Roerkade en Roersingel in 2012 kunnen deze straten worden opengesteld voor zowel éénrichtingsverkeer (in de normale situatie) als voor verkeer in twee richtingen (in tijdelijke, bijzondere situaties). Voor het wijzigen van de situatie is het noodzakelijk dat ter plaatse de inrichting, bebording en werking van de verkeersregelinstallaties wordt aangepast.

Maandag 27 februari

De route van de Vastelaovensoptoch Remunj start op 13.11 uur en zal een groot deel van de binnenstad aandoen. Na afloop van de optocht zullen de wagens de binnenstad verlaten via de Schoolstraat richting de Godsweerdersingel. Er geldt een parkeerverbod op de gehele optochtroute aan beide zijden van de straten van maandagochtend 27 februari 07.00 uur tot maandagavond 21.00 uur. (let op deze tijden wijken af van de borden). De binnenstad is in zijn geheel afgesloten voor alle verkeer (behalve voor voetgangers) van 11.30 tot 18.00 uur. De Roerkade/Roersingel is in zijn geheel afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers) vanaf 10:00 uur tot en met dinsdag 28 februari 22:00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Sint-Wirosingel door middel van omleidingsborden. De parkeergarages Roersingel en Oranjerie zijn beperkt bereikbaar vanwege de wegafsluitingen.

Dinsdag 28 februari

Tijdens het traditionele Bacchusdrieve op dinsdag 28 februari is de Roerkade/Roersingel tot 22.00 uur afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers). Het verkeer wordt omgeleid via de Sint-Wirosingel. De parkeergarage Roersingel blijft bereikbaar via de Bisschop Lindanussingel en Minderbroedersingel. Er geldt een parkeerverbod op de gehele optochtroute aan beide zijden van de straten van maandagochtend 27 februari 07.00 uur tot dinsdagavond 28 februari 20.00 uur.

Handige links