17 mei Evenement Langer Thuis met informatie en workshops voor mantelzorgers

U bevindt zich hier: Bestuur en organisatie » Projecten in Roermond » Roermond Om! » Mantelzorg » 17 mei Evenement Langer Thuis met informatie en workshops voor mantelzorgers

17 mei Evenement Langer Thuis met informatie en workshops voor mantelzorgers

01 mei

Op 17 mei tijdens het evenement Langer Thuis 55+ is er een speciaal programma voor mantelzorgers.

Marianne Smitsmans: “In 2016 hebben op meerdere locaties in Roermond een tiental gesprekstafels plaatsgevonden met mantelzorgers, familie, zorgprofessionals, werkgevers en maatschappelijke organisaties. Naar aanleiding van deze gesprekken hebben verschillende organisaties een intentie uitgesproken om de ondersteuning voor mantelzorgers te versterken. 17 Mei gaan we graag weer in gesprek met mantelzorgers om te laten zien wat er concreet is gedaan met de ideeën”.

Informatievoorziening

Een van de belangrijkste aandachtspunten is de informatievoorziening voor mantelzorgers; waar kunnen mantelzorgers voor informatie terecht en waar is goede informatie te vinden?
Daarnaast was er behoefte aan ondersteuning bij het vinden van een goede balans tussen zorgen voor een ander en zorg voor jezelf. Verder bleken veel mantelzorgers de zorg te combineren met een betaalde baan. Aandacht en begrip van de werkgevers en van collega’s helpt om hier een goed evenwicht te vinden. De gemeente Roermond vervuilt dit jaar een aanjaagrol om werkgevers te stimuleren mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te voeren. Inmiddels zijn enkele werkgevers aan de slag met meer aandacht voor mantelzorgers.

Speciaal programma voor mantelzorgers

Tijdens het evenement Langer Thuis, dat plaats vindt in het Forum op 17 mei tussen 11.00 en 16.00 uur, vindt u naast allerlei informatie voor 55+, een speciaal programma voor mantelzorgers.
Graag informeren wij u deze dag over de nieuwe flyer voor mantelzorgers en de ondersteuningsmogelijkheden bij het Zorgteam en steunpunt mantelzorg. We horen graag van u waar de informatie beschikbaar moet zijn om zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken.
U kunt deze dag ook deelnemen aan een van de workshops  “in balans met mantelzorg” of de informatieve bijeenkomst met het Zorgteam Roermond.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop of informatie van het zorgteam kan via  de website
www.groenekruis.nl/event. Daar vindt u  informatie over de andere activiteiten die plaatsvinden deze dag.

 

 

 

Handige links