Wij Mantelzorgers, dé ontmoetingsplek van en voor mantelzorgers in Roermond

U bevindt zich hier: Bestuur en organisatie » Projecten in Roermond » Roermond Om! » Mantelzorg » Actueel » Wij Mantelzorgers, dé ontmoetingsplek van en voor mantelzorgers in Roermond

Wij Mantelzorgers, dé ontmoetingsplek van en voor mantelzorgers in Roermond

11 mei

Wij Mantelzorgers Roermond is dé ontmoetingsplek van en voor mantelzorgers in Roermond en omstreken. Er zijn bijeenkomsten en een uniek online platform waar mantelzorgers elkaar 24/7 kunnen opzoeken voor praktisch advies en een stukje erkenning. Met al deze directe uitwisseling brengen mantelzorgers elkaar in het dagelijks zorgen voor de ander, maar ook in het zorgen voor zichzelf vooruit.

Wij Mantelzorgers Roermond is community-initiatief wat betekent dat mantelzorgers zelf discussies bij elkaar oproepen en ook zelf de inhoud van bijenkomsten bepalen. Dit maakt Wij Mantelzorgers Roermond 100% van, voor en door mantelzorgers.

“Praten met volwassen mensen die mij echt begrijpen, daar gebruik ik deze bijeenkomsten voor”, Gerry.

Wat doet Wij Mantelzorgers precies?

  • Er zijn maandelijks bijeenkomsten op een centrale en huiselijke plek in Roermond waar we rondom een thema ervaringen uitwisselen;
  • Op het online forum wisselen mantelzorgers uit Roermond en omgeving praktische kennis en persoonlijke verhalen uit waarmee zij elkaar vooruithelpen; 
  • In de online vraagbaak kunnen mantelzorgers elkaar 24/7 raadplegen met praktische vragen en persoonlijke kwesties.

"Wij Mantelzorgers Roermond" werkt samen met andere organisaties en legt verbindingen met andere initiatieven.

Voor wie is Wij Mantelzorgers Roermond?

Iedereen die zichzelf herkent als mantelzorger en behoefte heeft aan persoonlijke uitwisseling is welkom. De community verwelkomt ook alle (voormalig)mantelzorgers die de omstandigheden voor mantelzorgers in Roermond vooruit willen helpen.
Hoewel professionals en zorgverleners meer dan welkom zijn, pleiten we ervoor dat iedereen aanschuift in zijn of haar rol van mens en mantelzorger. Zo borgen we een gelijkwaardige en vertrouwde sfeer tijdens bijeenkomsten en ook op het online forum.

Wie maken Wij Mantelzorgers Roermond mogelijk?

Wij Mantelzorgers Roermond wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Roermond, steunpunt mantelzorg   en PGGM&CO, de ledenorganisatie voor iedereen in zorg en welzijn. Het credo van PGGM&CO, steunpunt mantelzorg   en de gemeente Roermond: luister naar mantelzorgers en maak hun behoefte leidend in het aanbod van zorgaanbieders in de wijk.

Bijeenkomst 22 mei

22 mei is de er een  bijeenkomst van "Wij Mantelzorgers Roermond" met als thema “wat als je partner je niet meer begrijpt?”
Mantelzorgers van mensen met dementie  merken dat ze hun partner vaak niet meer begrijpen en hun partner hun niet meer. Je naaste heeft geleidelijk steeds meer zorg nodig en raakt de greep op de werkelijkheid kwijt. Daardoor verandert jullie relatie. De gelijkwaardigheid en de wederkerigheid nemen steeds meer af. Dat is verdrietig. Je dreigt elkaar kwijt te raken en ook al zit je samen op de bank, een gevoel van eenzaamheid kan je overvallen. Hoe blijf je in contact met je partner als hij of zij als gevolg van zijn ziekte verandert. Over dit thema hebben mantelzorgers elkaar veel te vertellen; ervaringen delen maar misschien ook tips voor elkaar. "Wij Mantelzorgers Roermond" organiseert een bijeenkomst over dit thema op 22 mei van 13.00 uur tot 15.00 uur in  de ECI, ECI 13 te Roermond.

De bijeenkomst is gratis. U kunt zich vooraf aanmelden via mantelzorg@pggmenco.nl of via 06 - 12 16 17 18.

Handige links