Kijken naar wat mensen wél kunnen geeft een enorme stimulans

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Projecten in Roermond » Roermond Om! » Om! in de praktijk » Kijken naar wat mensen wél kunnen geeft een enorme stimulans

Kijken naar wat mensen wél kunnen geeft een enorme stimulans

Willem van Laar is 53 jaar en heeft COPD, waardoor er sprake is van een lichamelijke beperking. Dit verkleint zijn kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Voor Willem geldt dat hij wel kan werken, maar dat hij daar ondersteuning bij nodig heeft. Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Deze wet is er om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. Door te kijken naar wat hij nog wel kan, is er een baan gevonden voor Willem als parking host bij Q-Park. Na een proefcontract heeft Willem per 1 juni een contract bij Q-Park voor 36 uur per week.

Willem van Laar in de parkeergarage

Goede begeleiding is belangrijk
Rien van Nunen, teamleider bij Q-Park: “Sinds het begin van dit jaar beheren wij als Q-Park twee parkeergarages van de gemeente, het Kazerneplein en het Stationspark. Tijdens een overleg met de gemeente kwam de vraag of we een garantiebaan konden creëren. Als werkgever stonden wij hier meteen positief tegenover. De sollicitatieprocedure werd opgestart en begeleid door Westrom. Deze begeleiding was erg belangrijk, zowel voor ons als later ook voor Willem. Het eerste contract dat Willem kreeg aangeboden liep ook nog via Westrom. Inmiddels werkt Willem al 9 maanden bij ons, naar grote tevredenheid! Per 1 juni is hij zelfs officieel in dienst gekomen. Het is mooi om iemand als Willem een kans te bieden. Daar werken we heel graag aan mee. Dat het tot succes heeft geleid, is natuurlijk aan Willem zelf te danken, maar zeker ook aan de extra inzet en aandacht van zijn collega’s.”

Voor Willem schijnt de zon weer!
“Het was lastig voor mij om een baan te vinden. Ik heb 25 jaar als hovenier gewerkt, maar dat ging niet meer”, vertelt Willem. “Via de Westrom ben ik nu hier terecht gekomen en daar ben ik ontzettend blij mee. Mijn werktijden variëren en dat is erg fijn. Dat geeft mij de ruimte om werk en mijn privéleven goed op elkaar af te stemmen. De sfeer en de collega’s bij Q-Park passen bij mij, net als de Q van Quality”, lacht Willem. “Voor mij is deze baan een ommekeer in mijn leven. Ik heb plezier in mijn werk en zit goed in mijn vel.” Als klap op de vuurpijl gaat hij deze zomer trouwen. Voor Willem schijnt de zon weer!