Manuella staat haar mannetje in de autofabriek

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Projecten in Roermond » Roermond Om! » Om! in de praktijk » Manuella staat haar mannetje in de autofabriek

Manuella staat haar mannetje in de autofabriek

“Wat doe je als gemeente als er binnen de provincie een enorme banenkans voor een grote groep voorbij komt? Daar speel je natuurlijk op in!”, vertelt Danny Toma, beleidsmedewerker Sociale Zaken van de gemeente Roermond. “Vanuit VDL Nedcar in Born kwam de personeelsvraag naar 1500 nieuwe medewerkers per 1 januari 2017.

Samen met de andere Limburgse gemeenten hebben we de ambitie om minimaal 500 mensen vanuit een uitkeringssituatie aan een baan te helpen. We zitten op koers. Die ambitie gaan we waarmaken. Roermond heeft meer dan 100 kandidaten geleverd. Inmiddels zijn er 35 mensen uit Roermond daadwerkelijk aan de slag in Born. Als gemeente hebben we voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd en zijn we mensen concreet gaan benaderen. Veel mensen bleken een vervoersprobleem naar Born te hebben. Toen hebben we busvervoer geregeld.”

Vier-maanden-arrangement

"Alle kandidaten die door de selectieprocedure heen komen, krijgen een vier-maanden-arrangement”, gaat Danny verder. “Tijdens die vier maanden worden werken en leren gecombineerd, met behoud van uitkering. Vooraf worden er geen specifieke opleidingseisen gesteld en tijdens dit traject worden mensen omgeschoold naar mbo-niveau 2.

Bovendien is het mogelijk om door te gaan en een volledige mbo-opleiding af te ronden. Als alles voor beide partijen goed is verlopen, krijgen de deelnemers een contract aangeboden. Dit project is echt uniek, omdat het over zulke grote aantallen gaat.”

Manuella staat haar mannetje in de autofabriek

De 27-jarige Manuella Selder is een van de kandidaten die inmiddels haar contract getekend heeft. “Toen deze kans voorbij kwam, heb ik die met beide handen aangegrepen”, vertelt Manuella. “Als alleenstaande moeder met twee kleine kinderen en zonder opleiding was het voor mij heel lastig om werk te vinden. Ik heb echt een moeilijke tijd achter de rug door mijn scheiding en doordat ik geen zicht op werk had. Toen ik door de werkcoach van de gemeente Roermond benaderd werd, was ik meteen enthousiast”, gaat Manuella verder.

“Het ging allemaal heel snel. Op donderdag kwam ik hier voor het eerst binnenlopen, ik zie ze nog kijken naar mijn hoge hakken… Die heb ik snel ingewisseld voor de stoere werkschoenen waar ik al weer aan gewend ben. Ik mocht de maandag daarop al beginnen en voel me hier vanaf dag 1 helemaal thuis. De werksfeer en de collega’s zijn heel leuk en de begeleiding is super! Het is te gek om hier een vak leren, en deze baan geeft mij financiële zekerheid en biedt structuur aan mijn leven. Ik heb mijn leven weer op de rails, en daar ben ik ontzettend blij mee!”

Op de website www.werkenbijvdlnedcar.nl is meer informatie te vinden.

Wil jij ook weer aan de slag? Download de app 'Roermond werkt' om op de hoogte te blijven van de nieuwste vacatures! Je kunt de app 'Roermond werkt' gratis downloaden via de App-Store of via Google Play.


 

 


 

Manualla bij VDL Nedcar