Vrolijk gekleurde bankjes in Herten

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Projecten in Roermond » Roermond Om! » Om! in de praktijk » Vrolijk gekleurde bankjes in Herten

Vrolijk gekleurde bankjes in Herten

“Het was heel leuk om te doen. Als ik naar de bank kijk, denk ik: dat hebben wij samen gedaan.” Lisa Danvers, leerling Hubertusschool In Herten staat een aantal bijzondere bankjes. We noemen dit ‘ontmoetbanken’.

Bewoners van Woonzorgcentrum Herte en de aanleunwoningen, cliënten van PSW en leerlingen van groep 7 van de Hubertusschool hebben elkaar
ontmoet in een creatieve en vruchtbare samenwerking! Sinds de zomer van 2016 staan er acht vrolijk geschilderde bankjes. Twee op het schoolplein van de Hubertusschool en zes in de binnentuin van het Woonzorgcentrum.

'Juffrouw Joke’ geniet dagelijks van de bankjes

Veel mensen in Herten kennen haar nog wel: juffrouw Joke. Jarenlang was ze peuterjuf bij peuterspeelzaal Ot & Sien. Nu woont ze in één van de aanleunwoningen. “Het is zo leuk om met elkaar iets moois te maken. Samen met de kinderen en cliënten van PSW hebben we deze banken hier toch maar mooi gerealiseerd”, vertelt Joke.

“Voor onze bewoners is het niet alleen heerlijk om in het zonnetje te zitten op zo’n prachtig beschilderde bank, maar de ontmoeting die zij met de kinderen  én de cliënten van PSW hebben is goud waard”, vult Suzanne Gielkens van De Zorggroep aan. “Je merkt dat de drempel om hier binnen te wandelen ook voor de kinderen veel lager is geworden. De dynamiek die ontstaat tussen de mensen die hier wonen en onze directe omgeving is uniek. Daar doen we het voor!”

Andere ontmoetbanken

Naast deze ontmoetbanken in Herten, staan er ook ontmoetbanken in Maasniel, het Vrijveld, Swalmen, ’t Veld en de Donderberg. Inmiddels zijn de aanvragen voor de laatste vier ontmoetbanken (Leeuwen, Kapel, Hoogvonderen en Samenloopvoor-Hoop) in voorbereiding. Ook in het Laurentiusziekenhuis komen op initiatief van inwoners twee ontmoetbanken.

Om!-krant