Wijkaccommodatie Herteheym draait volledig op vrijwilligers

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Projecten in Roermond » Roermond Om! » Om! in de praktijk » Wijkaccommodatie Herteheym draait volledig op vrijwilligers

Wijkaccommodatie Herteheym draait volledig op vrijwilligers

In de kantine van Herteheym spreken we Piet van de Port, voorzitter van de Stichting Herteheym en Henk Vinken, beheerder. Beide heren steken met liefde een groot deel van hun vrije tijd in deze wijkaccommodatie die bestaat uit een kantine en diverse multifunctionele ruimtes. “Toen ik voor deze taak werd benaderd, wist ik meteen dat dit iets voor mij was”, vertelt Piet van de Port. “Ik woon in Herten en het regelen en managen spreekt mij gewoon aan. Met zo’n 30 vrijwilligers zetten we de schouders eronder. Het is bijzonder dat we niet alleen volledig op vrijwilligers draaien maar dat het initiatief ook vanuit de gemeenschap in Herten is ontstaan. Zonder de vrijwilligers was de exploitatie onmogelijk.”

VC Herten en fanfare Sint Cecilia
Herteheym is o.a. de thuisbasis voor volleybalvereniging VC Herten en fanfare Sint Cecilia. “We zijn er enorm trots op dat we het hier helemaal zelf gerealiseerd hebben”, vertelt Henk Vinken. “Naast de twee verenigingen zijn er ook anderen die gebruik maken van de faciliteiten. Zo is hier bijvoorbeeld meer bewegen voor ouderen, line dance en Fit & Slank. Daarnaast verhuren we ruimtes als vergaderlocatie of workshopruimte”, gaat Piet van de Port verder.

Bekendheid
“Om bekendheid te geven aan wat hier allemaal mogelijk is hebben we een verenigingsdag georganiseerd, zijn er flyers rondgebracht en is er een actuele website. Wie benieuwd is, mag gerust binnenwandelen bij Herteheym of een kijkje nemen op www.herteheym.info”, besluit Henk Vinken.