"Het begint met begrip en openheid"

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Projecten in Roermond » Roermond Om! » Werk & inkomen » Het begint met begrip en openheid

"Het begint met begrip en openheid"

Werkgevers zijn altijd op zoek naar flexibele en communicatieve ‘teamplayers’. Alleskunners. Maar vraagt u zich wel eens af of iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een rol kan spelen binnen de organisatie? De gemeente heeft vanaf 1 januari 2015 de taak mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een reguliere werkplek.

Efficiënte communicatie

De jonge webdesigner Sanne vertelt: “Ik heb autisme. Dat vertaalt zich in moeizame communicatie. Men vindt mij lomp en kortaf, terwijl dat niet de bedoeling is. Ik communiceer efficiënt. Bovendien heb ik structuur nodig. Op mijn werk, waar de sfeer vrij is, heb ik voor mezelf structuur ontwikkeld. Elke dag op het zelfde moment pauze, ik loop dagelijks het zelfde rondje, breng op vaste tijden verslag uit. Moeite heb ik vooral met plotselinge veranderingen, dan reageer ik anders dan verwacht.”

Aanpassingen op de werkvloer

Sanne is enorm gedreven, heeft oog voor detail en komt afspraken stipt na. Haar werkgever helpt haar om zich goed mogelijk te concentreren op haar taak. Sanne vertelt: “Concentratie is belangrijk voor mij. Dus er zijn schermen geplaatst rondom mijn bureau, mag ik met oortjes in werken en heb ik één aanspreekpunt binnen ons bedrijf. Dat schept rust voor mij en geeft mij de kans mijn werk goed te doen.” Haar werkgever is blij met Sanne: “Een goede medewerkster die door kleine aanpassingen optimaal presteert. Belangrijker vind ik dat haar collega’s haar waarderen en respecteren. Dat begint met begrip en een openheid naar elkaar. Ik ben er blij mee.”

achter PC