"Leren en werken tegelijk"

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Projecten in Roermond » Roermond Om! » Werk & inkomen » Leren en werken tegelijk

"Leren en werken tegelijk"

Remco Schuurkamp (25)

“Ik heb een opleiding in de metaaltechniek gevolgd, ben daarna loodgieter geweest en vervolgens 3,5 jaar werkloos. Dat vond ik vreselijk. Ik wil werken, leren. Via Social Return kwam ik uiteindelijk bij Starro Liften terecht. Ik stotter nogal en veel werkgevers zien dat als een ernstige handicap bij mij. Hier niet. Ik heb ook nog nooit klachten van klanten gehad. Collega’s maken wel eens grapjes over mijn gestotter, maar dat doe ikzelf ook.” 

Directeur Ad Rosenbrand, Starro Liften Roermond

“Mijn ervaringen uit het verleden met mensen uit bijvoorbeeld leer-werkprojecten zijn niet zo positief. Nooit gemotiveerde mensen binnen gehad. Een paar jaar geleden wonnen we een aanbesteding. Een voorwaarde daarbij was dat we iemand zouden aannemen uit Social Return. De eerste reactie van de werknemers was: ‘Niet weer!’ Maar toen kwam Remco binnen. Hij werkt nu bijna drie jaar bij ons en wij zijn super tevreden. Remco is leergierig, toont initiatief, is betrouwbaar en heeft een sterke wil. Hij is één van ons zeven en hoort erbij. We krijgen steeds meer opdrachten, over een jaar kan ik hem een vast contract aanbieden.”

Collega Wim Hof (59)

“Ik heb in het leven geleerd om alleen energie te steken in mensen als je er iets voor terugkrijgt. In Remco steek ik energie want ik krijg er veel voor terug. Hij wil echt leren, pakt aan. Hij is volledig geaccepteerd door ons. Over een tijdje kan Remco zelfstandig op pad. Ik hoop voor hem dat zijn gestotter dan geen probleem vormt.”

 

 

Werk & inkomen