Bezoekersvergunning

U bevindt zich hier: Home » Bezoekersvergunning

Bezoekersvergunning

Beschrijving

Woont u in een gebied met betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders? En wilt u uw bezoek tegen een gereduceerd parkeertarief laten parkeren? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een bezoekersparkeervergunning.

Woont u in de binnenstad (gebied A)? Dan krijgt u per kalenderjaar maximaal 57.600 minuten (960 uur) aan parkeerrechten waarmee u uw bezoek kunt laten parkeren.

Woont u in de schil of langs de singel (gebied B, B2, C of D)? Dan krijgt u per kalenderjaar maximaal 86.400 minuten (1.440 uur) aan parkeerrechten waarmee u uw bezoek kunt laten parkeren.

Er wordt afgerekend per minuut dat uw bezoek parkeert. Het tarief per minuut is voor 2018 vastgesteld op € 0,0015 (of € 0,09 per uur). 

Wat moet ik doen / Hoe vraag ik het aan?

De aanvraag en afgifte van een bezoekersvergunning gaat volledig digitaal. Om de bezoekersvergunning digitaal te kunnen aanvragen heeft u nodig:

  • een DigiD, heeft u deze nog niet? Vraag deze dan aan via www.digid.nl ;
  • internetbankieren;
  • een geldig email adres.

Ook handhaving gaat volledig digitaal en gebeurt door middel van het scannen van het kenteken. U ontvangt dus geen papieren vergunning of kraskaart en u hoeft niets achter uw voorruit te leggen.

Waar vraag ik het aan?

U vraagt de bezoekersvergunning aan via het online Parkeerloket.

Als u een bezoekersvergunning heeft aangevraagd in het Parkeerloket koppelt u deze aan de ParkApp. U ontvangt hiervoor automatisch instructies per mail. In de onderstaande folder staat dit kort uitgelegd.

Heeft u hulp nodig bij het activeren of gebruiken van het Parkeerloket of de ParkApp? Dan kunt u bellen met de helpdesk via 088-00 24 200.

Link naar meer informatie

Wijzigingsdatum:

maandag 21 januari 2019

Voorwaarden

Bewoners die als zodanig in het gebied geregistreerd staan kunnen in aanmerking komen voor een bezoekersvergunning. Per adres kan er slechts één bezoekersvergunning worden verleend. Wel kunt u hiermee meerdere kentekens gelijktijdig opgeven en laten parkeren.

Uw bezoek mag met deze vergunning parkeren op een parkeervak voor vergunninghouders op ma t/m za tussen 08:00u en 20:00u, op zondag tussen 12:00u en 20:00u en op een parkeervak voor betaald parkeren (parkeerautomaat).

Kosten

Het aanvragen van een bezoekersvergunning is gratis. In de ParkApp kunt u saldo opwaarderen waarmee u uw bezoek kunt aan- en afmelden. U betaalt dan per minuut dat uw bezoek parkeert. Het saldo waardeert u op via iDeal.

De prijs per minuut is voor 2018 vastgesteld op € 0,0015 (of € 0,09 per uur).

Als u meerdere bezoekers tegelijkertijd aanmeldt gaat dit bedrag per ingevoerd kenteken van uw saldo af.

Bijzonderheden

Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met de beslissing?

U kunt binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken tegen de beslissing van de gemeente. In uw bezwaarschrift zet u in ieder geval het volgende:

  • uw naam en adres
  • de datum waarop het bezwaarschrift is geschreven
  • een omschrijving en de datum van het besluit waartegen u bezwaar maakt (of een kopie van het besluit of publicatie)
  • de reden(en) van uw bezwaar
  • uw handtekening

Bent u het daarna niet eens met de beslissing op uw bezwaarschrift dan kunt u beroep aantekenen bij de rechtbank.