Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

U bevindt zich hier: Home » Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Beschrijving

Persoonsgebonden gehandicaptenparkeerplaats

Als u gehandicapt bent en u kunt uw auto moeilijk voor de deur van uw woning parkeren, dan kunt u een aanvraag voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken indienen. Dit geldt alleen als u niet kunt beschikken over eigen parkeergelegenheid zoals een oprit of parkeergelegenheid bij appartementencomplex.

De gemeente beoordeelt of de parkeerdruk zo hoog is dat u uw auto regelmatig niet in de directe omgeving van uw woning kunt parkeren. De verkeersveiligheid en het doelmatig gebruik van de weg mag door de aanleg van de gehandicaptenparkeerplaats niet in het gedrang komen.

Koopt u een andere auto? Zorg dan dat u op tijd uw nieuwe kenteken doorgeeft. 

Let op!

Algemene gehandicaptenparkeerplaats

Voor algemene gehandicaptenparkeerplaatsen aangeduid met een verkeersbord geldt dat u, als gehandicapte, daarop met uw geldige gehandicaptenparkeerkaart kunt parkeren. U vindt de link voor de plattegrond met de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in centrum Roermond bij 'Formulieren'.

In het centrum waar betaald parkeren geldt, mag op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen met gebruik van een geldige gehandicaptenparkeerkaart én de parkeerschijf maximaal 3 uur geparkeerd worden. Het parkeren op deze plaatsen is gratis. Met onderborden worden restricties aan het gebruik van de gehandicaptenparkeerplaats gesteld. Bij een onderbord met kenteken mag alleen desbetreffende auto parkeren.

 

Wat moet ik doen / Hoe vraag ik het aan?

Zo vraagt u een gehandicaptenparkeerplaats aan:

  • U vraagt de gehandicaptenparkeerplaats aan bij de gemeente waarin u woont.
  • U heeft nodig:
    • een schets van de gewenste parkeerplaats. 

Waar vraag ik het aan?

Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier kunt u zonder postzegel opsturen naar: Gemeente Roermond, T.a.v. afd. BOR/Parkeren, Antwoordnummer 22, 6040 VB Roermond.

Een verzoek voor een kentekenmutatie voor het onderbord van de gehandicaptenparkeerplaats kunt u ook naar bovengenoemd adres sturen.

U vindt de link voor het aanvraagformulier de gehandicaptenparkeerplaats bij 'Formulieren'.

Wijzigingsdatum:

donderdag 23 mei 2019

Voorwaarden

U kunt een gehandicaptenparkeerplaats krijgen als:

  • u in het bezit bent van een auto, brommobiel of gehandicaptenvoertuig.
  • u in het bezit bent van een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK). 
  • u geen eigen parkeerplaats heeft, zoals een oprit, carport of garage, of een eigen parkeergelegenheid bij uw appartementencomplex.

 

Kosten

€ 250,59 excl. btw (prijspeil 2018)

Bijzonderheden

Hoe lang duurt het?

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met de beslissing?

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.