Iedereen Kan Sporten

Iedereen Kan Sporten

Hier vindt u informatie over het project Iedereen Kan Sporten voor kinderen en mensen met een beperking.

Plaatje van de zwemsportdag voor mensen met een beperking

Sport en bewegen draagt bij aan het welzijn van mensen. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten, ook kinderen in het speciaal onderwijs en mensen met een beperking. Net zoals anderen, sporten deze doelgroepen voor hun ontspanning en plezier. Daarnaast hebben zij er profijt van in het dagelijks leven. Door het sporten leert men nieuwe mensen kennen en worden zij actief betrokken bij hun sportomgeving. Sport draagt bij aan een grotere zelfstandigheid en zelfwaardering.

Vanuit deze gedachte is in 2008 een samenwerking tot stand gekomen tussen de gemeenten Echt- Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert.

De gemeenten zetten samen hun schouders onder deze samenwerking met als doel sport voor kinderen in het speciaal onderwijs en mensen met een beperking een prominente plaats te geven in de regio Midden-Limburg.

Pauline Schrooten is de regioconsulent voor Midden-Limburg. Zij is het aanspreekpunt voor verenigingen, onderwijsinstellingen, organisaties alsook voor individuele vragen met betrekking tot sportactiviteiten voor mensen met een beperking.

Iedereen Kan Sporten organiseert en ondersteunt structureel sportaanbod, organiseert evenementen en ondersteunt bij alle randvoorwaarden zoals vervoer, toegankelijkheid van sportaccommodaties of het vinden van het juiste aanbod.

Voor meer informatie kijk op www.ikkansporten.nl, daar kunt u zich tevens aanmelden voor de nieuwsbrief van Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg.

Bij vragen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Foto van Pauline SchrootenPauline Schrooten
06 30202582
paulineschrooten@roermond.nl