Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Verkiezingen » Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!

Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!

11 feb

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Als je je aanmeldt als stembureaulid, werk je van 7.00 uur tot het moment dat de uitslag van het stembureau beschikbaar is (00.00 uur of nog later). Gedurende de dag krijg je enkele pauzes van een paar uur. Als je je als teller aanmeldt, dan werk je vanaf 20.45 uur op een stembureau tot de telling van het stembureau waar je werkzaam bent klopt.

Vergoeding

De vergoeding voor een stembureaulid bedraagt € 175,00 per dag. De vergoeding voor het tellen bedraagt € 50,00 (De genoemde bedragen zijn bruto).

Aanmelden

Heb je interesse? Vul dan het aanmeldingsformulier volledig in. Om als stembureaulid werkzaam te kunnen zijn, is het verplicht een opleiding te volgen. Deze opleiding wordt door de gemeente Roermond verzorgd en is gratis. De opleiding wordt zowel digitaal als klassikaal aangeboden.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 1 maart 2019.