Zoekmogelijkheden

U bevindt zich hier: Home » Zoekmogelijkheden

Zoekmogelijkheden

Hieronder vindt u meer geavanceerde mogelijkheden om te zoeken met de zoekmachine. Dit is handig wanneer u op zoek bent naar zeer specifieke informatie en veel zoekresultaten krijgt.

Zoeken met behulp van Faceted Search is eenvoudig en vergelijkbaar met de meeste andere zoekmachines: typ één of meerdere zoekwoord(en) in het zoekvak en druk op Enter of klik op de knop 'Search'. Vervolgens krijgt u een lijst van resultaten waar u doorheen kunt navigeren. Tevens wordt er meestal een aantal mogelijkheden geboden om het zoekresultaat te verfijnen.

Voorbeelden

Hieronder ziet u als eerste een aantal voorbeelden met korte uitleg. Als de voorbeelden op zich nog niet helemaal duidelijk zijn, dan wordt één en ander verderop uitgelegd.

(In dit artikel worden zoekopdrachten cursief weergegeven.)

Zoekopdracht Uitleg
uittreksel BRP Zoek op de woorden smartsite en ixperion.
uittreksel AND BRP Gelijk aan het vorige voorbeeld (AND is de standaard operator).
uittreksel OR BRP Zoek op de woorden uittreksel en/of BRP.
uittreksel -BRP Zoek op uittreksel waarbij het woord BRP niet voorkomt
(let op: "-" teken moet direct voorafgaand aan het uit te sluiten woord worden opgegeven en mag niet helemaal aan het begin van een zoekopdracht voorkomen).
uittreksel AND NOT BRP Gelijk aan het vorige voorbeeld ("-" en "AND NOT" zijn equivalent).
"uittreksel BRP" Zoek op de exacte woordcombinatie uittreksel BRP.
parkeer* Zoek op het woord parkeer (inclusief vervoegingen en synoniemen) en woorden die met parkeer beginnen (geen vervoegingen en synoniemen).

Algemene tips

Met onderstaande tips profiteert u het meest van uw zoekopdracht(en).

  • Elk woord is belangrijk. Over het algemeen worden alle woorden die u in uw zoekopdracht opgeeft gebruikt. Door meerdere (relevante) woorden op te geven is de kans groter dat u vindt wat u zoekt.
  • De zoekfunctie is niet hoofdletter-gevoelig. Een zoekopdracht naar parkeerplaats is gelijk aan de opdracht Parkeerplaats Binnenstad.
  • Interpunctie (zoals :;|~@$%^&()=+[]\ en andere speciale tekens) wordt over het algemeen genegeerd, danwel verwijderd uit uw zoekopdracht.
  • Zoekopdrachten zijn ongevoelig voor diakritische tekens: zoeken op financiën geeft dezelfde resultaten als zoeken op financien.

 

Zoeken in het webarchief

Verouderde informatie wordt van onze site verwijderd, maar blijft beschikbaar in ons web-archief (vanaf december 2010)