Campagne Kleur je Wijk

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Projecten in Roermond » Donderberg Roermond » Campagne Kleur je Wijk

Campagne Kleur je Wijk

21 feb

Op 21 februari 2011 gaf wethouder Wim Kemp het startsein voor de campagne ‘Kleur je wijk!’. Bewoners van de Donderberg kunnen heel eenvoudig een plan indienen om hun eigen wijk te verbeteren.

Kleur je wijk

Van de gemeente krijgen ze geld – in de vorm van een waardebon – om het initiatief na goedkeuring vervolgens zelf uit te voeren. Elke bewoner mag met ideeën komen en dit kunnen initiatieven zijn als bijvoorbeeld een project voor jongeren zonder werk, een kunstwerk maken met bewoners uit de buurt, een buurtbarbecue, bejaardengymnastiek, een ophaalactie voor zwerfafval, een wijktheaterproductie en noem maar op.

Een adviesgroep van bewoners bekijkt welk ideeën het meest geschikt zijn. Het college van B&W beslist op basis van dit advies welke ideeën worden uitgevoerd. Bewoners van de Donderberg krijgen een folder met toelichting en een inschrijfformulier thuis gestuurd. Ideeën kunnen ook digitaal worden ingediend kleurjewijk@roermond.nl.