Rondleidingen, arrangementen

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Ambtelijke organisatie » Historiehuis Roermond » Rondleidingen, arrangementen

Rondleidingen, arrangementen

In het Historiehuis kan iedereen op een interactieve manier kennismaken met de rijke geschiedenis van Roermond. Dat kan zelfstandig, maar ook onder leiding van een van onze gidsen, die vol zitten met verhalen.

Rondleidingen

Waarom en wanneer werden de kloosters gebruikt als paardenstallen? Hoe zag de stad eruit in de zeventiende eeuw? Hoeveel mensen werden er geëvacueerd tijdens de Tweede Wereldoorlog? En waarom werd Roermond in 1665 landelijk nieuws?

Allemaal belangrijke gebeurtenissen voor Roermond die in de vaste presentatie van het Historiehuis belicht worden. U kunt deze vaste presentatie gratis bezoeken.

Maar u kunt zich ook laten rondleiden door een van onze gidsen, bijvoorbeeld in groepsverband. Met een groep van maximaal 15 personen krijgt u in een uur een goede indruk van de rijke geschiedenis van de oude stad Roermond, die vanaf de middeleeuwen tot de Franse tijd hoofdstad was van het Overkwartier van Gelre.
Een rondleiding alleen door de wisselexposities duurt gemiddeld een half uur tot drie kwartier.

De kosten voor rondleidingen bedragen € 15 per gids per groep.
Reservering minimaal twee weken van te voren via historiehuis@roermond.nl of bij beheerder Gerard van de Garde, telefoon (0475) 35 94 28.

Arrangementen

Combineer uw groepsrondleiding met een pauze en iets lekkers bij brasserie 't Literatuurtje!

De brasserie is, net als het Historiehuis, gevestigd in de bibliotheek. U kunt er terecht voor allerlei lekkere koffies, thee, frisdranken en voor een lekkere lunch. Ondertussen kunt u gerust uw boek lezen, een tijdschrift lezen of gewoon gezellig zitten.

Ook bent u van harte welkom wanneer u een feestelijke activiteit wilt organiseren.

Brasserie 't Literatuurtje, Neerstraat 11, 6041 KA Roermond, telefoon (0475) 51 90 19, e-mail literatuurtje.roermond@gmail.com.
Meer informatie over de menukaart vindt u hier.